Ante Čizmić / Cropix
UGODNO IZNENAĐENJE

Goluža pronašao dobitnu kombinaciju - Duvnjak i Bičanić 'torpedirali' Španjolce!

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Španjolsku 26-24 (8-9) u dvoboju trećeg kola druge kvalifikacijske skupine za Europsko prvenstvo u Srbiji
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 10. ožujak 2011. 23:47

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Španjolsku 26-24 (8-9) u dvoboju trećeg kola druge kvalifikacijske skupine za Europsko prvenstvo u Srbiji sljedeće godine. Baš u trenucima kad je situacija za hrvatske rukometaše izgledala bezizlazno, pri 15-12 vodstvu domaće reprezentacije, igrači Slavka Goluže zaigrali su odlično u Quijote Areni, domu španjolskog prvaka Ciudad Reala, uspjeli izjednačiti, a potom i povesti (17-16), tek drugi put na utakmici.

Briljirao je u tim trenucima Damir Bičanić, 25-godišnji lijevi vanjski koji se očito preporodio u francukom Chamberyju, postigavši tri pogotka u nizu: za 16-16, za 17-16, te za 18-17 vodstvo u 48. minuti. Nakon toga Hrvatska više nije ispuštala vodstvo.

Nakon Bičanića, koji je iznio središnji dio drugog poluvremena s četirima pogocima, s koliko je i završio utakmicu, odgovornost je na sebe preuzeo Domagoj Duvnjak. Zabio je četiri od posljednjih osam hrvatskih pogodaka (ukupno najbolji strijelac utakmice sa šest golova, sve u drugom poluvremenu), od kojih neke iz vrlo teških pozicija i na istjecanju vremena za napad. Sa po dva pogotka u tom razdoblju nadovezali su se Balić (ukupno 3) i Štrlek (4), koji je zabio u posljednjim sekundama za konačan rezultat.

Ivan Čupić držao je Hrvatsku svojim golovima dugo u igri te pomogao priključak nakon 15-12 zaostatka. Izludio je Šterbika svojom neumoljivošću skupivši pet golova. Nakon pogotka Bičanića za 17-16 španjolski izbornik Valero Rivera izvadio je ponajboljega svjetskog vratara iz igre zamijenivši ga Javierom Hombradosom. Ni to nije pomoglo. Izdržala je hrvatska reprezentacija čak i isključenje Bičanića u 56. minuti.

Hrvatski vratar Marin Šego obranio je 11 lopti. Nikola Blažičko dodao je jednu. U španjolskim je redovima Roberto Garcia Parrondo bio najbolji strijelac s pet pogodaka.

Već u nedjelju ove dvije reprezentacije igraju dvoboj četvrtog kola u splitskoj Spaladium Areni. Pobjeda bi Hrvatsku, koja na kontu zasad ima maksimalne tri pobjede, odvela na Europsko prvenstvo.

Kvalifikacije za EP rukometaša 2012. godine, 3. kolo, 2. skupina:

Španjolska – Hrvatska 24-26

Litva – Rumunjska 24-23

Ljestvica: 1. Hrvatska 6, 2. Španjolska 4, 3. Litva 2, 4. Rumunjska 0

Linker
20. rujan 2024 21:17