Drago Sopta / CROPIX
IZBORNIK ZADOVOLJAN

Goluža: 'Bilo je problema na startu, ali prvi cilj je ostvaren, dva boda su u džepu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. siječanj 2014. 20:54

Hrvatska rukometna reprezentacija otvorila je Europsko prvenstvo u Danskoj uvjerljivom pobjedom protiv Bjelorusije 33-22 (16-11) u susretu 1. kola D skupine igranom u Kopenhagenu.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Zlatko Horvat i Ivan Čupić sa po šest golova, te Domagoj Duvnjak, Manuel Štrlek i Damir Bičanić sa po četiri gola.

Nakon utakmice izbornik Slavko Goluža bio je zadovoljan prikazanom igrom i s prva dva boda na startu prvenstva.

- Nervozno smo ušli u utakmicu i primili nekoliko naivnih pogodaka, kasnije smo se uspjeli skupiti i sve je sjelo na svoje mjesto. Najbitnije je da su svi dobili svoju priliku. Uvijek je nervoza u prvoj utakmici, ali najvažnije je da smo slavili te se sada možemo u miru pripremiti za iduću utakmicu.

Hrvatska je protiv Bjelorusije prije godinu dana otvarala utakmicu Svjetskog prvenstva u Španjolskoj u kojoj je također upisala pobjedu.

- Bilo je najvažnije da igrači izbiju utakmicu sa SP-a u Španjolskoj. Imali smo velikih problema na otvarnju utakmice, ali tu je bio Alilović koji nas je 'vadio' odličnim obranama, ali bez obzira na manje nesigurnosti najvažnije je da smo ispunili prvi cilj i upisali dva boda.

Linker
23. rujan 2024 07:10