AFP
RUKOMETNI EURO

Norvežani propustili šokirati svjetske prvake, Kiro Lazarov spasio Makedoniju

Makedonce je u remiju s Češkom (24-24) na životu održao ‘naš’ Kiro Lazarov koji je zabio 12, točno polovicu od svih makedonskih pogodaka
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 14. siječanj 2014. 23:33

Konstatacija koja je stajala nakon kompletnih utakmica 1. kola EP-a o tome da iznenađenja nije bilo te da je izostala bilo kakva neizvjesnost, nije se održala nakon utakmica 2. kola u skupinama A i B.

Naši rukometaši ne trebaju razbijati glavu, niti to zasigurno ne čine jer je riječ o skupinama i momčadima s kojima se mogu susresti tek u polufinalu natjecanja. Ipak, jednim okom trebaju pratiti što se tamo događa. Prve kasnopopodnevne utakmice donijela su dva remija.

Nitko još nije otpisan

Makedonce je u remiju s Češkom (24-24) na životu održao ‘naš’ Kiro Lazarov koji je zabio 12, točno polovicu od svih makedonskih pogodaka. Bila je to posve ravnopravna utakmica bez izraženijih prednosti na obje strane, no pobjedi su ipak bliži bili Makedonci jer su nakon prvih 10 minuta u drugom dijelu imali dotad najvećih 17-14. Mađari su, pak, većim dijelom vodili protiv Islanđana u skupini B, imali su i četiri prednosti, no Palmarsson (na kraju najbolji s osam pogodaka) i kolege sustigli su rezultat, vodili u drugom dijelu kao i u završnici 27-26. Zadnji pogodak za remi postigao je Lekai osam sekundi prije kraja.

I Mađari i Česi sada uoči zadnjeg kola imaju po poraz i remi, no ostali su u životu uoči odlučujućih utakmica trećeg kola.

Danci opet slavili

Iako su protiv Čeha odigrali veliku utakmicu i slavili s 10 razlike, Austrijanci protiv domaćina ipak nisu uspjeli kreirati i drugo iznenađenje. Danci su slavili sa 33-29, moglo je biti i izraženije, no i Wilbek je na kraju pomalo štedio neke ključne igrače. U skupini B tešku su botku vodili Španjolci i Norvežani koji su i vodili nakon što su preokrenuli rezultat u drugom dijelu. No, autoritet svjetskih prvaka presudio je u nekim ključnim trenucima pa je i ‘furija’, kao i Danska, izborila drugi krug. Isto vrijedi i za Islanđane. U zadnjem kolu u toj skupini za treće mjesto i prolazk u drugi krug međusobno će se potući Mađari i Norvežani. Iako su nakon ovog poraza jedini iz prve dvije skupine bez osvojenog boda, Norvežani još nisu ispali...

Linker
23. rujan 2024 09:47