Ante Čizmić/CROPIX
BEOGRAD NA NOGAMA

Gobac moli navijače: 'Ne dolazite! Ni 50.000 policajaca ovdje ne bi bilo dovoljno...'

Piše: Kristina DominkovićObjavljeno: 27. siječanj 2012. 13:06

Svi su pitali isto. Sve kolege, kome god da smo rekli otkud dolazimo. Sve je zanimalo samo jedno - koliko hrvatskih navijača dolazi u Beograd? Bili bismo sretni kad bismo mogli reći “nekoliko tisuća”.

Ali ovaj put ne. Neće ići. Brojat će ih se u stotinama. Oni koji su svoje karte već prije kupili. Ako se i oni usude doći.

- Hrvatski rukometni savez nema niti jednu ulaznicu za utakmice polufinala i finala. Vratili smo sve ulaznice koje smo dobili. HRS je tri mjeseca organizirao odlaske hrvatskih navijača na EP u Srbiju, ali od 1.500 karata prodali smo samo 50. Zato smo ostatak karata vratili organizatorima. Nije ovo nogomet, savezi ne dobivaju ulaznice, mi smo ih dobili samo zato što imam odlične odnose s Beogradom - rekao je Zoran Gobac ogradivši se, kao i svi u našem rukometnom vodstvu, od organiziranih dolazaka navijača.

- Trebalo bi dovesti 50.000 policajaca da se nešto ne dogodi. Jedino što možemo je da preporučimo navijačima da ne dolaze uopće u Srbiju. Mislimo da je to pametnije - poručio je Gobac.

Neće biti 50.000, ali će zato 5.000 policajaca brinuti o polufinalnoj utakmici Srbije i Hrvatske. Srpska policija proglasila je izvanredno stanje i na noge digla sve snage sigurnosti.

- Napadi na hrvatske navijače u Srbiji su nedopustivi incidenti koji narušavaju ugled Srbije - počeo je ministar Unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, a onda nas usput i “oprao”.

- Ne trebamo se ponašati kao oni kada naši odu tamo.

Tu bismo sad mogli reći “kakvi šefovi, takvi...” Ali nećemo.

- Jučer su se sastali čelni ljudi Rukometnog saveza Srbije, Hrvatskog rukometnog saveza i EHF-a. Održali su sastanak s MUP-om Srbije. Da Arena ima kapacitet 30.000 mesta, za meč s Hrvatskom bila bi mala. Zanimanje je golemo. Zato smo odlučili da kapacitet u petak u Areni za taj meč bude 14.800 mjesta - izvijestio je Božidar Đurković, generalni sekretar RSS.

- Molim sve navijače da sportski i korektno navijaju, kao i od starta prvenstva. MUP će sa svim raspoloživim kapacitetima učiniti sve da ovaj spektakl bude organiziran na vrhunskom nivou. U dogovoru Rukometnog saveza Srbije i Hrvatskog rukometnog saveza, organiziranog dolaska navijača Hrvatske neće biti.

Doznali smo i da su pojedine turističke agencije otkazale aranžmane za dolazak u Beograd. A one koji dolaze dočekat će ih tek 200 karata koliko ih je još u prodaji za polufinale. One su po cijenama od 1.500 (15 eura), 2.000, 3.000, 5.000, 7.000 i 10.000 dinara, a mogu se kupiti na blagajnama Arene.

Linker
23. rujan 2024 09:20