NHL LIGA

Florida iznenadila Pittsburgh

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. siječanj 2014. 10:27

Najveće iznenađenje noći (s ponedjeljka na utorak) u najjačoj hokejskoj ligi svijeta, NHL ligi, priredila je slabašna Florida, koja je s visokih 5-1 slavila na gostovanju kod ponajbolje momčadi lige – Pittsburgh Penguinsa.

Drew Shore postigao je po prvi put u svojoj NHL karijeri dva pogotka na jednoj utakmici, kojima je pomogao Floridi u zaustavljanju niza Penguinsa od rekordnih 13 pobjeda na domaćem ledu. Riječ je naravno o klupskom rekordu. Jonathan Huberdeau, Dmitrij Kulikov i Shawn Matthias bili su preostali strijelci Floride, koja je ove sezone po drugi put slavila protiv Pittsburgha u tri odigrana dvoboja.

U dvoboju ponajboljih momčadi Istočne i Zapadne konferencije, Bostona i Los Angelesa, uspješnija je bila momčad s Istoka (Boston), koja je slavila s 3-2. Brad Marchand je nastavio svoju sjajnu golgetersku seriju, te je s dva pogotka predvodio Bruinse do vrijedne pobjede. Marchand je u posljednja četiri susreta postigao šest pogodaka.

Bila je to 11 domaća pobjeda Bostona u posljednjih 13 utakmica, dok je Los Angeles izgubio drugu utakmicu zaredom, ali je zato upisivao bodove na šest od posljednjih osam susreta.

Očekivanu je, ali teško izborenu pobjedu upisao San Jose, koji je pred svojim navijačima slavio protiv Calgaryja s 3-2. Joe Pavelski je postigao dva pogotka, kojima je došao do diobe drugog mjesta najboljih strijelaca NHL lige. Upravo je Pavelski postigao pobjednički pogodak u drugoj trećini, dok je treća završila bez golova. Za Calgary je to bio četvrti uzastopni poraz, dok je San Jose na nizu od četiri pobjede.

Spomenimo i da je St. Louis prekinuo niz od dva poraza slavljem u Detroitu protiv Red Wingsa. Bilo je 4-1 za goste, koji su se pobjedom približili na svega četiri boda, uz tri utakmice manje, od vodećeg sastava divizije Central i aktualnog prvaka NHL lige – Chicaga.





NHL liga, ponedjeljak:

NY Islanders – Philadelphia 4-3, kazneni udarci

Boston – Los Angeles 3-2

Pittsburgh – Florida 1-

Detroit – St. Louis 1-4

Phoenix – Toronto 2-4

Nashville – Dallas 4-1

San Jose – Calgary 3-2

Linker
24. rujan 2024 22:39