BITKA ZA FINALE

Duvnjak: 'Favoriti su, igraju doma, ali mi smo momčad koja se nikoga ne boji!'

'Oni jesu favoriti, igraju doma, bit će pakleno, no mi smo momčad koja se nikoga ne boji'
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 23. siječanj 2014. 21:59

Euforija je među našim igračima nakon pobjede protiv Poljske trajala samo jednu večer. Vremena za ‘feštanje’ nije bilo, jer sve je na ovom prvenstvu pomalo postavljeno da ide na ruku Dancima. Igrali su cijelo vrijeme u jednom gradu, mi smo se, eto, selili već drugi put. Kopenhagen, pa Aarhus, sada Herning.

Danske prednosti

Osim toga, Danci su imali dan odmora više jer su utakmice igrali svaki drugi dan. Mi smo zadnja dva kola igrali dan za danom. No, od toga se ne može pobjeći i o tome ne treba razmišljati: ‘Tako je kako je’, rekao je Damir Bičanić.

Mnogi su već pomalo bili i ljuti na njega jer je u nekoliko utakmica bio previše zamozatajan, bježao je od šuta i odgovornosti, igrao je neku alibi igru. No, protiv Poljaka je zabio neke ključne golove, čak četiri od pet udarcima ispod, šraubama, kad je već prijetilo oduzimanje lopte. U tom je smislu bitno da i protiv Danaca igra isto. Sam Duvnjak (odigrao 282 minute na turniru) neće moći. - Imamo recept za njega, pokazali smo to i lani u polufinalu SP-a u Španjolskoj, a i Domagoj mi djeluje umorno, otkrio je dansku taktiku sjajni vratar Nicklas Landin. Duvnjak je uvjeren:

- Moći ću, hoću. Nisam uopće toliko umoran koliko sam bio u Španjolskoj. Malo je vremena za odmor, no vratit ćemo se. Zna se tko su njihovi najjači aduti, to su Hansen i vratar Landin. Zaustavimo li Mikela i ne dopustimo li Landinu da uđe u seriju, imamo izgleda. Oni jesu favoriti, igraju doma, bit će pakleno, no mi smo momčad koja se nikoga ne boji.

Recept za Dance

Recept za pariranje Dancima, uz zaustavljanje glavnih suparničkih igrača, ipak je ‘buđenje’ cijele naše vanjske linije. Bilo da krene starterima Kopljaru i Bičaniću, bilo da to učine Buntić i Vuković koji dosad, iz tko zna kojeg razloga, uopće nije igrao.

Za krila ne treba strahovati, osim Čupića koji malo ‘šteka’ te se u utakmici s Poljacima malo u žaru borbe ‘zakačio’ s Golužom (i Vorijem). Teško je podnio neke prigovore, nije htio ni pričati nakon utakmice, no bit će sto posto unutra protiv Danaca. Unatoč tome, krila su naša najveća snaga na EP-u. Ninčević je dobio malo prilika, no Horvat i Štrlek igraju onako kako treba.

Linker
24. rujan 2024 19:24