Pedja Milosavljević / Cropix
UŽASNE VIJESTI

DRAKONSKA KAZNA ZA DOBUDA Hrvatski vaterpolist suspendiran na četiri godine!

Na službenim web-stranicama Hrvatskog vaterpolskog saveza osvanula je danas informacija o suspenziji hrvatskog vaterpolista Nikše Dobuda na period od četiri godine.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 15. srpanj 2015. 18:42

" Nikša Dobud dobio je četiri godine suspenzije koja podrazumijeva zabranu nastupanja i sudjelovanja na svim sportskim natjecanjima do 15. travnja 2019. godine. Odluka je to FINA Doping panela nakon četveromjesečnog postupka koji je pokrenut nakon neobavljene doping kontrole van natjecanja 21. ožujka 2015. Na odluku ima pravo žalbe", stoji u priopćenju HVS-a.

Podsjetnik, Dobud je suspendiran zbog kršenja antidopinškog pravila koje se odnosi na izbjegavanje, odbijanje ili neuspjeh prilikom predavanja uzorka tijekom testiranja. Konkretno, Dobud nije bio kod kuće kad mu je kontrola nenajavljena došla na vrata.

Nakon što je izvršni odbor FINA-inog dopinškog odbora pregledao sve okolnosti vezane uz predmet, prema članku 7.9.2 odlučio se žestoko sankcionirati Hrvata.

Jedan od najboljih hrvatskih vaterpolista je privremeno suspendiran još od 13. travnja ove godine, a sada mu preostaje nadati se da će mu žalba biti usvojena.

Sjajni centar Juga 5. kolovoza će navršiti 30. rođendan, a u slučaju da kaznu uistinu bude morao odraditi do kraja, natjecanjima bi se mogao vratiti praktički kao 34-godišnjak. Pauza koja bi gotovo sigurno bila nepremostiva barijera za povratak u vrhunski vaterpolo.

Linker
22. rujan 2024 02:21