Pedja Milosavljević / Cropix
NEMA POMOĆI

Proslavljenom hrvatskom vaterpolistu potvrđena supenzija zbog dopinga!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 18. siječanj 2016. 19:32

Sportski arbitražni sud u Lausanni potvrdio je kaznu Nikši Dobudu, koja mu je izrečena 15. srpnja prošle godine. Tada je 30-godišnji vaterpolist Jug Croatia osiguranja i hrvatski reprezentativac kažnjen sa 4 godine zabrane igranja zbog izbjegavanja doping kontrole 21. ožujka 2015. godine.

Dobud je sredinom prošlog mjeseca sa svojim odvjetnikom Krunom Peronjom pokušao uvjeriti u švicarskoj Lausanni Sportski arbitražni sud kako nije kriv, kako nije izbjegao doping kontrolu, tj. kako nije točno ono što su u svom izvješću napisali kontrolori IDTM agencije, a zbog čega ga je FINA u srpnju drastično kaznila.

Nikako u cijeloj priči ne treba zaboraviti istaknuti kako Dobud tijekom svoje karijere nikad nije pao na dopingu. Zadnju je imao nakon svoje zadnje utakmice, a bilo je to igrajući u kapici reprezentacije Hrvatske u Budvi protiv Crne Gore u kvalifikacijama za završni turnir Svjetske lige, koja je odigrana tek nekoliko sati prije nego su kontrolori IDTM-a, međunarodne agencije za borbu protiv dopinga, pokucali na vrata njegovog stana.

Dobud je ostvario brojne uspjehe s Jugom i hrvatskom reprezentacijom. Najveći s reprezentacijom su naslov europskog prvaka u Zagrebu 2010. i olimpijskog pobjednika 2012. u Londonu.

Linker
21. rujan 2024 14:22