NHL PLAYOFF

Chicago bolji od Minnesote

U drugoj utakmici večeri New York Rangersi su kao gosti svladali Pittsburgh (3-2) nakon produžetka
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. svibanj 2014. 11:09

Hokejaši Chicaga, aktualni NHL prvaci, uvjerljivo su krenuli u drugom krugu doigravanja. Pred svojim su navijačima svladali Minnesotu s 5-2 i poveli u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije.

Chicago je u posljednju trećinu ušao s vodstvom 2-0 da bi Minnesota u uvodnih sedam minuta završne dionice izjednačila preko Claytona Stonera i Kylea Brodziaka. No, onda se ukazao Patric Kane i s dva gola gurnuo Blackhawkse prema pobjedi. Priču je pogotkom u praznu mrežu zaključio Bryan Bickell kojem je to također bio drugi gol večeri. Preostali je pogodak za domaće zabio Marian Hossa koji je upisao i dvije asistencije.

U drugoj utakmici večeri New York Rangersi su kao gosti svladali Pittsburgh (3-2) nakon produžetka. Odlučujući je pogodak u četvrtoj minuti dodatnog vremena postigao Derick Brassard, a strijelci za Njujorčane su u prvoj trećini bili i Benoit Pouliot i Brad Richards. Za Penguinse su zabili Lee Stempniak i James Neal, a zanimljivo je da najveća zvijezda domaćih Sidney Crosby već 12. utakmicu zaredom u doigravanju nije bio strijelac.

Druge utakmice u seriji između Chicaga i Minnesote, te Pittsburgha i Rangersa igraju se u nedjelju.

NHL doigravanje, drugi krug:

Istočna konferencija

Pittsburgh - New York Rangers 2-3, produžetak

(NY Rangersi vode s 1-0 u seriji)

Zapadna konferencija

Chicago - Minnesota 5-2

(Chicago vodi s 1-0 u seriji)

Linker
21. rujan 2024 16:19