NHL

Blackhawksi poveli 2-0

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. svibanj 2014. 11:47

Chicago Blackhawksi dobili su i drugu domaću utakmicu u polufinalu doigravanja Zapadne konferencije NHL lige protiv Minnesote Wild. Na ledu United Centera čikaški su hokejaši slavili 4-1 i poveli u seriji 2-0...

Junaci susreta bili su Bryan Bickell s golom i dvije asistencije, te dvostruki strijelac Brandon Saad. Preostali pogodak za aktualne prvake zabio je Jonathan Toews, dok je jedini gol za Minnesotu postigao Cody McCormick.

Serija sada seli u Minnesotu gdje je u utorak na rasporedu treća utakmica serije.

U Istočnoj konferenciji Pittsburgh Penguinsi su se oporavili nakon domaćeg poraza u prvoj utakmici protiv New York Rangersa, te su savladali njujorški sastav s 3-0 i izjednačili seriju na 1-1.

Vratar Penguinsa Marc-Andre Fleury zaustavio je 22 udarca upućena prema njegovim vratima, a bio mu je to prvi ovosezonski "shutout" u doigravanju i ukupno sedmi u karijeri. Kris Letang upisao je gol i dvije asistencije, Jevgenij Malkin jednom je zabio i jednom asistirao, dok je Jussi Jokinen zabio preostali pogodak. Treća utakmica serije igra se u New Yorku već u ponedjeljak.

NHL doigravanje, polufinale Istočne konferencije:

Pittsburgh - NY Rangers 3-0

(Serija je izjednačena na 1-1)

Polufinale Zapadne konferencije:

Chicago - Minnesota 4-1

(Chicago vodi u seriji 2-0)

Linker
21. rujan 2024 19:22