Nenad Dugi / Cropix
ŠOKIRAO PREDSJEDNIKA

Červarovo oproštajno pismo: Odlazim ponosan, prepun emocija i osjećaja tuge!

Predsjednik HRS-a Sandi Šola iznenađen je odlukom Line Červara
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 29. srpanj 2010. 22:25

- Trebali smo se dogovoriti, potpisati novi ugovor i ići dalje u nove pobjede. Sve je bilo u redu do trenutka kada nam je Lino pokazao pismenu odluku s obrazloženjem zašto neće ostati. I sam sam iznenađen, nismo to očeivali. Nema veze, sada moramo dobro razmisliti s kim ćemo i kako dalje.

Pitate li me tko je novi izbornik, pitanje je vrlo logično, no ne mogu ništa reći. Uzet ćemo si vremena za razmišljanje te ćemo do 15. kolovoza smisliti rješenje.

Reprezentacija nije ‘bez glave’, tu su Goluža, Šola i stručni stožer, kratak je i jasan bio Šola.

Kako smo saznali, Červar se nije olako odlučio na ovaj ‘korak’. Oprostio se u suzama.

Červarovo pismo: Odlazim ponosan, prepun emocija i osjećaja tuge!

Zbog klupskih obaveza i ugovora koji imam s makedonskim klubom RK Metalurg nisam u mogućnosti i nadalje ispunjavati sve zadatke prema zacrtanom programu hrvatske muške rukometne reprezentacije.

Obaveze su vrlo zahtjevne i traže cijelog čovjeka, jer radi se o hrvatskom elitnom dobru i najuspješnijoj reprezentaciji svijeta gledajući kontinuitet rezultata na 10 velikih natjecanja od 2003. do 2010. godine.

Zbog svega toga, što nisam bio u stanju biti 2,5 mjeseca uz reprezentaciju, prepun emocija i osjećaja tuge, ali i ponosa, odlazim s izborničkog mjesta hrvatske muške rukometne reprezentacije.

Ponosan sam što sam bio na čelu reprezentacije koja je napravila (iako je bila proglašena propalom generacijom) jedinstveni sportski podvig nezabilježen u bilo kojoj kolektivnoj igri s loptom. Za Guinnessovu je knjigu podatak da reprezentacija koja je bila posljednja na Euru 2002. godine za nepune dvije godine postaje svjetskim prvakom i olimpijskim pobjednikom.

Taj podvig je po meni najvrijednija poruka nade i putokaz za sve one koji u životu žele uspjeti. Najveća hvala pripada igračima koji su bili glavni nositelji projekta najtrofejnijeg kolektivnog sporta u državi Hrvatskoj, zatim hvala mojim suradnicima i pomoćnicima, hvala ljudima iz logistike, hvala medijima i svim našim vjernim navijačima u zemlji i inozemstvu koji su uvijek u nevjerojatno velikom broju bili uz nas na svakom velikom natjecanju.

Ponosan sam i sretan što smo u rukometnom zajedništvu uz puno požrtvovanja, odricanja, ustrajnosti, strasti i ljubavi (a nje ima u srcima mojih igrača u izobilju) pobjedama pokušali svakom građaninu Hrvatske, neovisno o kome je riječ, uljepšati dan.

Znam da je to malo, ali ostvareno je to, vjerujte mi, znanjem, srcem i entuzijazmom.

Ispričavam se svima onima koje sam možda uvrijedio, nanio nepravdu ili štetu u bilo kojem pogledu. Onima kojima možda nisam bio po volji ili ukusu iz bilo kojeg razloga, tu si ne mogu pomoći.

I njima hvala jer sam shvatio da ni ja nisam savršen ni bezgrešan, već sam samo jedan od mnogih.

U Zagrebu, 29. 07. 2010.

Lino Červar

Linker
23. rujan 2024 03:36