Ronnie Shields i Mike Tyson (2002. godina)

 MIKE NELSON Afp
ISKUSNI STRUČNJAK

‘Tyson, Holyfield i - Hrgović!‘ Slavni trener mnoge je šokirao izjavom: ‘Hrvat će biti prvak svijeta‘

Za dosad najveću borbu našeg je teškaša pripremao novi trener, koji je vodio dvojicu velikana
Piše: Dean BauerObjavljeno: 20. kolovoz 2022. 19:05

Kasno večeras, u kutu Filipa Hrgovića u Džedi, u njegovoj najvećoj i najbitnijoj borbi u dosadašnjem dijelu profesionalne karijere, sjedit će trener Ronnie Shields. Hrgović je nedavno u biti započeo suradnju sa Shieldsom budući da je kraje prošle godine prekinuo suradnju s Kubancem Pedrom Diazom.

Novi Filipov trener je pak u svijetu boksa poprilično znano ime. Uostalom, dostatno je navesti da je Shields radio s nekim od najvećih teškaša u povijesti kao što su Mike Tyson i Evander Holyfield. Godine 2003. je proglašen boksačkim Trenerom godine u SAD, te trenutačno radi s 10-ak boksača. Međutim, ovaj 64-godišnji stručnjak vjeruje da od svih boraca koje on drži “pod nadzorom”, samo jedan ima šansu biti kralj divizije, prvi čovjek kategorije - svjetski prvak.

- Od svih boraca koje sam trenirao, Filip je s njima na vrhu - zbori Shields koji se s Filipom nalazi u Saudijskoj Arabiji.

- On je stvarno dobar borac; zna se snalaziti u ringu i kad mu nešto pokažeš, on to jako dobro shvati. On zna što mora učiniti i pokazao je sve atribute koji su potrebni da bi bio vrhunski borac.

image

Filip Hrgović i Zhang Zhilei na vaganju uoči meča

NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/Pa Images/Profimedia

Veliko samopouzdanje

Shields je bio uz Hrgovića na svakom koraku tijekom dugačkog kampa priprema za Zhanga. Ova borba je bila planirana ranije, no zbog smrtnog slučaja u Filipovoj obitelji, točnije očeve smrti, borba je pomaknuta koji mjesec kasnije. Sada je borba konačno na dohvat ruke jer sat odbrojava do subotnje večeri borbe, uz samopouzdanje koje teče među Hrgovićevim taborom. Uza svu patnju, i emocionalnu i fizičku, Shields vjeruje da je upravo ovaj trenutak, baš sada Hrgović u vrhunskom stanju.

- Bilo je to teško vrijeme za njega, morao se prilagoditi činjenici da njegov otac više nije ovdje. To ga je puno toga naučilo, a očito je bilo i jako bolno jer je bio vrlo blizak s ocem - nastavio je Shields.

- Filipov otac je s njim svaki dan i njegov je otac želio da postane svjetski prvak u teškoj kategoriji. To je cilj koji je Filip postavio i ne radi to samo za sebe nego i za svoju obitelj. Ulazi u ovo jako dobro pripremljen, svi vjerujemo da je u najboljoj formi u kojoj je ikad bio. Bio je to jako dugačak pripremni kamp, ​​a kroz njega je naučio puno stvari koje ga čine uvjerenim da će pobijediti u subotu navečer.

Nije važno s kim za naslov

Uobičajena je praksa, a i jedina logika, da boksač ima svoje oči i misli usredotočene na neposredni zadatak. Drugim riječima na prvom suparnika, na onoga tko će mu stati unutar konopaca. Zhang je jedino ime o kojem Hrgović u ovom trenutku i smije razmišljati, međutim, ne možete ni zanemariti izglede s kim bi se mogao susresti sljedeći od dva glavna kandidata za tron - Oleksandrom Usykom ili Anthonyjem Joshuom.

Bez obzira na prethodna iskustva gledanja Joshuinih treninga ‘AJ’ treniranja ili fantastičan omjer koji teškoj i superteškoj kategoriji ima Usyk, aktualni svjetski prvak, za trenera Ronnieja Shieldsa nema dvojbe u kojem će smjeru Hrgović nakon borbe s Kinezom Zhangom..

- Filip ima sposobnosti pobijediti svakoga tko stane ispred njega. Konzistentno je pokazivao da je stvarno dobar borac i da u potpunosti zna kako se nositi unutar tog ringa. Jasno da će glavna borba (Usyk - Joshua) biti sjajna, u to vjerujem. Iskreno, mislim da je u zraku visi ipak i pitanje tko će iz borbe Hrgović Zhang ići kasnije na pobjednika večerašnje glavne borbe. Ma, bit će to sjajan show.

I za kraj...

- Nije važno s kojim će se boksačem boriti iz te kasnije glavne borbe, ja sam uvjeren da će Filip imati priliku za koju se pripremao cijeli život. Postati prvak svijeta u teškoj kategoriji!

Ako tako zbori netko tko je cijeli život u i oko ringa. I sam odličan boksač, a kasnije vrhunski trener u svjetskim razmjerima, tip koji je vodio jednog Tysona i Holyfielda, dakle nagledao se najboljeg boksa “uživo” i u neposrednoj blizini, teško mu je ne povjerovati. No ipak, da mi ne preskačemo subotu navečer odnosno noć sa subote na nedjelju. Neka prvo “Beštija” razbije “Kineski zid” u vidu Zhanga, a onda možemo i mi o svjetskom prvaku.

Linker
07. svibanj 2024 00:54