Srebrna Lorena Horvat

 HRVATSKI BOKSAČKI SAVEZ
DVIJE MEDALJE ZA HRVATSKU

Lorena Horvat juniorska viceprvakinja Europe, Dominik Palić osvojio broncu

Lorena je tek ulazno juniorsko godište (rođena 2009.), a već je osvojila tri velike europske medalje
Piše: SNObjavljeno: 30. lipanj 2024. 18:41

Lorena Horvat je osvojila srebrno odličje na Europskom juniorskom prvenstvu u boksu, a s brončanom medaljom oko vrata iz Sarajeva se vraća Dominik Palić.

U nedjeljom finalu kategorije do 66 kilograma tek 15-godišnja boksačica iz BK Thor Bartolovec podijeljenom odlukom sudaca 3:2 izgubila je od Turkinje Busenir Yanaz (po rundama 2:3, 2:3 i 0:5).

Lorena je tek ulazno juniorsko godište (rođena 2009.), a već je osvojila tri velike europske medalje - bila je kadetska prvakinja Europe 2022., doprvakinja Europe na kadetskom EP-u 2023. i sad je ponovo viceprvakinja Europe, ali u juniorskoj konkurenciji.

Do finala je Horvat uvjerljivo pobijedila prvakinje Rusije i Srbije (prekid), a za zlato se borila s višom, odličnom i pokretnom tehničarkom iz Turske, Busenir Yazan koja je također kao kadetkinja već bila prvakinja Europe.

Lorena je nametnula tempo i inicijativu, bez predaha napadala tursku boksačicu, a suci su prve dvije runde bodovali istovjetno 3:2 za Turkinju. Zbog toga je mlada Hrvatica u trećoj rundi morala još jače napasti, ulazila je u otvorene razmjene, otvorila prostor za kontre turske suparnice i primila kontradirekte za brojanje koji su odlučujuću treću rundu presudili jednoglasno u korist nove prvakinje Europe iz Turske.

Brončano odličje u Sarajevu je osvojio Dominik Palić iz BK Kralj Tomislav. Mladi Zagrepčanin, hrvatski prvak u juniorskoj kategoriji do 70 kg, u polufinalu je zaustavljen od snažnog, visokog Poljaka Piotra Barosza Kurosa prekidom u drugoj rundi. Palić je prije toga ostvario dvije dominantne pobjede protiv kvalitetnih predstavnika Litve i Moldavije. Prije godinu dana je na EP bio peti, a sad je napravio korak više i od juniorskog staža se oprašta s europskom broncom.

Linker
30. lipanj 2024 18:44