Aa/abaca/abaca Press/profimedia
NAJGORI EPILOG

‘El Animal‘ na autopilotu: Hrgovića je jedna stvar gurnula u poraz i samo je pokušavao preživjeti

Kao primarni problem nameće se pitanje Hrgovićeve kondicijske pripremljenosti
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 02. lipanj 2024. 21:20

Filip Hrgović je dobro odradio prvu polovicu borbe protiv Daniela Duboisa, nakon šest rundi bacio je 382 udarca (pogodio 91), dok je Britanac ispalio 274 (pogodio 84), no nakon toga se praktično ugasio i prepustio glavnu riječ protivniku, koji ga je obasipao udarcima i nanosio mu štetu sve dok sudac nije zaustavio borbu.

Koji su uzroci takvog epiloga? Kao primarni problem nameće se pitanje Hrgovićeve kondicijske pripremljenosti.

Već nakon četvrte runde, "El Animal" je fizički padao, da bi, u sedmoj i osmoj, radio na "autopilotu" i isključivo nastojao preživjeti. Bilo je teško gledati kako prima teške udarce, kao i kako u svom kutu, obliven krvlju, pokušava doći do daha.

Činjenica jest da je intenzivno krenuo u meč, ali to je učinio i Dubois pa uspio zadržati isti ritam u svim dionicama, a pritom ima i izraženiju muskulaturu - koja traži veću opskrbu kisikom.

Problematična je i Hrgovićeva obrana, u kojoj gotovo da nema "head movementa", eskivaža i rada nogu. Većinu udaraca apsorbirao je glavom, što je rezultiralo ogromnom štetom koja ga je, na koncu, i koštala poraza. Opet je dokazao da ima granitnu bradu, te kraj meča dočekao na nogama, što zaslužuje respekt, ali s obzirom na ishod, to mu vjerojatno i nije neka utjeha.

Linker
02. lipanj 2024 21:20