BIT ĆE LOVE

Basnoslovni novac u meču stoljeća: Mayweather otkrio koliko će zaraditi od borbe!

Na upit novinara da li mu je više stalo do nule u rubrici poraza (čovjek nije izgubio meč u 47 dvoboja) ili do novca, odgovorio je: „Moja kćer ne može jesti nulu"
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 29. travanj 2015. 13:25

Floyd Mayweather Jr. održao je u Las Vegasu press konferenciju uoči meča stoljeća s Mannyjem Pacquiaom i s novinarima podijelio nekoliko zanimljivih informacija, od kojih su dvije već podigle znatnu prašinu u medijima.

Za početak valja spomenuti kako je vladala velika zbunjenost oko paralelnih nastupa Mayweathera i Pacquiaa koji su presice održali na različitim dijelovima grada kocke i drugih poroka. Pacquiaov menadžer Bob Arum nije u najboljim odnosima s upravom MGM Granda u kojem se održava meč pa je svojeg pulena oslobodio sudjelovanja i za njega pripremio "show" ispred hotela Mandalay Bay. Mayweatheru se to, jasno, nije svidjelo: "Da se ja nisam pojavio, onda bi završio na svim naslovnicama. On je trebao biti ovdje sa mnom. Mnogi različiti sponzori i televizijske kuće su se udružili da bi ovo omogućili i bilo bi profesionalno da se pojavio."

Tenzije i tko-je-sad-zeznuo priče na stranu, napokon smo saznali koliko će Mayweather zaraditi od spektakla u Las Vegasu, ili barem koliko očekuje da će zaraditi. I malo je reći, ostali smo zabezeknuti. Ako se ostvare njegova predviđanja, Mayweather će na bankovni račun spremiti 200 milijuna dolara od meča, ili kako je to sam lijepo sročio, po 50 milijuna za svako od svoje djece.

Na upit novinara da li mu je više stalo do nule u rubrici poraza (čovjek nije izgubio nijedan meč u 47 dvoboja) ili do novca, odgovorio je: „Moja kćer ne može jesti nulu.“ Doduše, nije da bi kćer ostala gladna da i nema ovog meča. Mayweather je u karijeri već zaradio preko 400 milijuna dolara, tako da vjerujemo da djeci neće faliti za sendvič tijekom života. Ili deset novih Ferrarija, ako nećemo cjepidlačiti.

Druga bitna informacija glasi da eventualnog revanša s Pacquiaom neće biti. Mayweather je objasnio da misli završiti karijeru nakon što mu istekne ugovor s tv-kućom Showtime (uz ovaj, mora odraditi još jedan meč) i da nije zainteresiran za ponovni ogled s Filipincem. Da li će tako rezonirati u slučaju da izgubi, to ćemo saznati tek nakon borbe u Las Vegasu.

Manny Pacquiao je pak pred 1500 vatrenih navijača ispred hotela Mandalay Bay najavio okršaj protiv neporaženog Mayweathera riječima: „Ova pobjeda nije toliko bitna nama osobno, koliko je bitna boksačkim fanovima. Moramo im se dokazati, i to je osobni dio meča.“

Filipinac je još dodao kako se nada nokautu, ali ne boji odluke sudaca: „Uvijek sam imao povjerenje u suce – naš fokus je ionako zadati čim više udaraca, a ne nužno završiti borbu prekidom.“

Linker
24. rujan 2024 08:24