Srđan Vrančić/CROPIX
JAKI HANŽEK

Bandić dodatno motivirao zlatnu diskašicu: Sandri bonus za hitac preko 70 m

Dvadeset osvajača medalja s nedavnog Svjetskog prvenstva već je potvrdilo nastup na stadionu Mladosti, a organizatori se nadaju da bi ih moglo biti više od četrdeset
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 22. kolovoz 2013. 21:19

Najbolji američki sprinter Justin Gatlin najnovija je zvijezda koja je zasjala na startnoj listi 63. izdanja popularnog “Hanžeka” koji će se održati u utorak, 3. rujna na stadionu Mladosti.

Dolazak stometraša od kojeg je u Moskvi jedino Usain Bolt bio brži, kao i svih osvajača medalja u Sandrinom bacanju diska te na “memorijalnih” 110 s preponama uklapaju se u proračun mitinga od 5,3 milijuna kuna. Tri milijuna stiže izravno od grada Zagreba, a ostatak iz sponzorskih i drugih aktivnosti mitinga te Turističke zajednice grada Zagreba.

Vraća se Robles

Ženski disk ima elitni termin (19.55), a Sandru Perković će na toliko željeni hitac preko 70 metara “tjerati” srebrna Francuskinja Robert-Michon, brončana Kubanka Barrios te “drvena” Njemica Müller.

- Prije svakog natjecanja čujem se Sandrom i kaže mi da će ‘potaracati’ konkurenciju. Njeni dosezi graniče sa znanstvenom fantastikom - pohvalio je Sandru “glavni sponzor” mitinga gradonačelnik Milan Bandić.

- Pobrinut ćemo se da joj isplatimo dodatni bonus za hitac preko 70 metara.

Zasluženo, ipak svijet tako dalek i legalan hitac nije vidio već 14 godina.

Dan koji ljubitelji atletike u Hrvatskoj s radošću dočekuju niti ovaj put ne bi smio iznevjeriti. Dvadeset osvajača medalja s nedavnog Svjetskog prvenstva već je potvrdilo nastup na stadionu Mladosti, a organizatori se nadaju da bi ih moglo biti više od četrdeset.

Sjajnih 400 metara

U memorijalnoj utrci Borisa Hanžekovića nastupit će sva tri odličnika - Amerikanci David Oliver i Ryan Wilson te Rus Sergej Šubenkov. Društvo će im praviti i bivši svjetski rekorder, izopćenik iz kubanske reprezentacije Dayron Robles.

Četristometraše ipak neće predvoditi novi svjetski prvak LaShawn Merritt, ali će Zagreb zato upoznati tinejdžersku senzaciju iz Dominikanske Republike. Devetnaestogodišnji Luguelín Santos se u Moskvi okitio broncom, a prošle godine u Londonu olimpijskim srebrom.

Linker
24. rujan 2024 09:19