Zagreb, 231212.Ulica hrvatske bratske zajednice.Uz zvukove Lijepe nase i Ode radosti, zagrebacki gradonacelnik Milan Bandic svecano je pustio fontane koje ce radit u probnom zimskom rezimu rada. Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Šuvar / CROPIX
HANŽEK

Bacanje kugle kraj fontana

Piše: HinaObjavljeno: 31. srpanj 2014. 15:39

Natjecanje u bacanju kugle na ovogodišnjem Hanžekovićevom memorijalu održat će se dan prije samog mitinga, 1. rujna, na prostoru pokraj fontana u ulici Hrvatske bratske zajednice, priopćili su organizatori zagrebačkog atletskog mitinga.

Bacanje kugle, koje je redovito jedna od najjačih disciplina na mitingu, ovime dodatno dobiva na atraktivnosti. Direktorica Hanžekovićevog memorijala Ivana Brkljačić ističe sportsko i promotivno značenje organiziranja natjecanja u bacanju kugle dan prije mitinga u blizini gradskog središta.

- Hanžek ovime zapravo postaje dvodnevni miting. Bacanje kugle održat ćemo 1. rujna u popodnevnim satima pokraj fontana, a dan kasnije na stadionu Mladosti slijedi finale školske Erste Plave lige i ostale discipline 64. Hanžekovićevog memorijala. Drago mi je da će ova uvijek sjajna disciplina sada dobiti još veću pozornost ljubitelja atletike i da će najbolje svjetske bacače kugle, među kojima i naše Mulabegovića, Žunića, Premerua, doći gledati velik broj Zagrepčana i gostiju našeg grada. Osim toga, ovako i gradu Zagrebu vraćamo dio uloženoga u organizaciju ove najstarije hrvatske sportske priredbe, rekla je Ivana Brkljačić.

- Bacanje kugle na prostoru pokraj gradskih fontana i Nacionalne sveučilišne knjižnice opet stavlja Hanžek uz bok najvećim svjetskim mitinzima. Znate da u Zürichu kuglu bacaju dan uoči mitinga na željezničkom kolodvoru, u Stockholmu na trgu u centru grada, a Zagreb će 1. rujna ponuditi još atraktivniju lokaciju. U svijet će opet otići slike koje potvrđuju da je Zagreb istinska europska metropola, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji otpočetka podržava ideju održavanja pojedinih disciplina mitinga na atraktivnim gradskim lokacijama.

Linker
20. rujan 2024 06:29