GERO BRELOER Dpa Picture-alliance Via Afp
POZVANI PRED SUD

Cure detalji skandalozne iznude: Od Schumacherove obitelji tražili 15 milijuna eura, evo čime su ih ucjenjivali

Najstarijem od ucjenjivača prijeti od jedne do petnaest godina zatvora
Piše: SNObjavljeno: 26. rujan 2024. 08:00

Njemačko tužiteljstvo u srijedu podiglo optužnicu protiv trojca osumnjičenog za pokušaj ocjene obitelji sedmerostrukog prvaka Formule 1 Michaela Schumachera, piše L‘Equipe.

Naime, 53-godišnji otac i 30-godišnji sin iz Wuppertala optuženi su za iznudu 15 milijuna eura od Schumacherove obitelji. Kako se navodi u priopćenju tužiteljstva, dvojac je prijetio da će na takozvanom "darknetu" objaviti informacije, odnosno fotografije za koje obitelj ne želi da procure u javnost.

image

Michael Schumacher

Afp

Otac je navodno informacije kupio za "peteroznamenkasti" iznos od bivšeg člana zaštitarske službe koja je radila za Schumacherovu obitelj. Bivšeg zaštitara tereti se da je neovlašteno kopirao podatke, zasad nije poznato kada točno, ali najkasnije kada je napustio radno mjesto u ožujku 2021. Radi se posebno osjetljivim fotografijama Michaela Schumachera prije i poslije teške nesreće na skijanju 2013. u francuskom Méribelu.

image
ERIC GAILLARD/AFP/PROFIMEDIA

Sve spomenuto se zbivalo 3. lipnja i u idućim danima ove godine. Stariji iz ucjenjivačkog dvojca više je puta zvao Schumacherovu obitelj kako bi iznudio 15 milijuna eura. Oni su od njega navodno tražili dokaz da su fotografije doista u njegovom posjedu, zbog čega je 53-godišnjak u pomoć pozvao sina koji je trebao poslati dokaze putem maila kojemu se ne može ući u trag.

image
ANDREAS BEIL/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Najstarijem od ucjenjivača prijeti od jedne do petnaest godina zatvora. Njegov sin, optužen za suučesništvo, suočen je s blažom kaznom i trenutno je na slobodi. Bivši zaštitar optužen je za dva djela: suučesništvo u pokušaju ucjene i narušavanje privatnosti, te mu prijeti dugotrajna zatvorska kazna.

Linker
26. rujan 2024 09:20