ZELJKO PUHOVSKI Cropix
SJAJAN REZULTAT

Matija Gregurić postavio osobni rekord i došao na prag finala Europskog prvenstva u Rimu

Osvojio je peto mjesto i na pragu je ulaska u finale, u koje ide 12 kladivaša s najboljim rezultatom
Piše: HINAObjavljeno: 08. lipanj 2024. 11:39

Hrvatski reprezentativac u bacanju kladiva, 27-godišnji Zagrepčanin Matija Gregurić, u trećoj seriji kvalifikacija na Europskom atletskom prvenstvu u Rimu je postigao daljinu od 75,42 metra i time prvi put u karijeri prebacio granicu od 75 metara.

Gregurićev prijašnji osobni rekord je iznosio 74,90 m, a postigao ga je u veljači ove godine. Hrvatski reprezentativac je u prvoj kvalifikacijskoj skupini osvojio peto mjesto i na pragu je ulaska u nedjeljno finale, u koje će se plasirati 12 kladivaša s najboljim rezultatom ili svi oni koji prebace kvalifikacijsku normu (77 m).

U Gregurićevoj kvalifikacijskoj skupini je to uspio učiniti samo aktualni europski prvak i olimpijski pobjednik, Poljak Wojciech Nowicki, koji je kladivo bacio do točno 79 metara.

Druga kvalifikacijska skupina je na rasporedu od 11.30 sati, a u njoj su na startnoj listi petnaestorica bacača od kojih samo dvojica nemaju osobne rekorde bolje od Gregurićevog rezultata. No, kvalifikacije uvijek donose određeni pritisak pa bacači vrlo često u njima podbace. Gregurića ne smiju prebaciti osmorica natjecatelja iz ove skupine da bi ušao u finale.

Linker
28. lipanj 2024 18:00