Marino Bloudek

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
NASTUP NA 800 METARA

Marino Bloudek završio nastup na Europskom prvenstvu: ‘Odradio sam velik posao, odlazim kući prezadovoljan‘

"Pomaknuli smo granicu, sad to treba držati, ako ne i spuštati", kaže Bloudek
Piše: Vedran Božičević iz RimaObjavljeno: 08. lipanj 2024. 21:26

Marino Bloudek nije se uspio plasirati u finale utrke na 800 metara na EP-u u Rimu. Nakon sjajnog petka u kojem je istrčao najbolju utrku u seniorskoj karijeri (1:45.07), srušio osobni rekord za više od sekunde i došao na drugo mjesto svih vremena u Hrvatskoj, malo se emotivno ispuhao i u subotu navečer nije uspio ponoviti takav rezultat, ali i cijela utrka je bila taktička i puno sporija od one dan ranije. Trojica najboljih iz obje skupine prošla su u nedjeljno finale, plus još dvojica po vremenu, a Marino je u prvoj skupini bio osmi s rezultatom 1:47.16. Druga je skupina očekivano bila brža, pa naš atletičar odlazi iz Rima s 15. mjestom.

No, puno važnije, sa spomenutih 1:45.07 iz kvalifikacija odradio je ovo EP iznad svih očekivanja i povećao si šanse za plasman na Olimpijske igre u Parizu, tako da kući putuje pun pozitivnih emocija.

- Između 300. i 400. metra su 3-4 puta zapeli za mene, to me malo izbacilo iz ritma, ali borio sam se do samog kraja i prezadovoljan sam. Lijep je ovo uspjeh jer došao sam kao 27. u Europi, a odlazim kao petnaesti. Mislim da sam napravio velik posao ovdje, pogotovo s osobnim rekordom, o tome će se još dugo pričati - rekao je 24-godišnji Virovitičanin nakon utrke i dodao:

- Pomaknuli smo granicu, sad to treba držati, ako ne i spuštati. Ni olimpijska norma mi više nije daleko (1:44.70), pa ću se potruditi do kraja ovog mjeseca odigrati najbolje što mogu.

Linker
08. lipanj 2024 21:27