POJAČANJA U BRLOGU

Amerikanac Hugh Jessiman postao novi igrač Medvjeda za prvu KHL sezonu

Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 23. svibanj 2013. 21:32

Medveščak je obznanio i drugo igračko ime na svom rosteru za premijernu sezonu u KHL-u. Hugh Jessiman, 29-godišnji Amerikanac, nova je akvizicija zagrebačkog kluba, igra na poziciji desnog krila i potpisao je jednogodišnji ugovor plus opcija za još jednu sezonu.

- Hugh je velik, eksplozivan i snažan napadač. Ima odličan osjećaj za zabijanje golova s obzirom na svoju visinu, a ujedno može igrati i fizičku igru ukoliko je to potrebno - ukratko ga je ishvalio sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Njegove fizičke proporcije, 198 cm visine i 105 kg težine, najjači su mu adut na ledu, ali ima peh da mu je zalijepljena jedna prilično neugodna etiketa.

U jednom je izboru, naime, smješten među Top 50 najprecjenjenijih hokejaša, odnosno kao jedan od najvećih promašaja NHL drafta. Izabran je 2003. godine i to visoko, kao prvi “pick” New York Rangersa, odnosno ukupno 12. u prvoj rundi (generacija Staal, Žerdev, Vanek, Getzlaf, Z. Parise...), ali je od svih 30 igrača iz te prve runde daleko posljednji koji je zaigrao u NHL-u i to tek osam godina kasnije.

Razlog tome je djelomično i ozljeda zbog koje je propustio gotovo cijelu sezonu 2004/05. u sveučilišnoj NCAA ligi i umjesto da povratničku sezonu odradi kao student odlučio se za profesionalce. Odluka koju danas smatra greškom...

- Kada si mlad, neiskusan si. Na greškama se uči, znam da zvuči kao klišej, ali to je najveća istina - rekao je prije par mjeseci u jednom intervjuu Jessiman.

Priliku u NHL je dobio samo na kratko, dvije utakmice u veljači 2011. za Florida Pantherse, a sve ostalo je proveo u AHL-u. Tamo je iza njega osam sezona, odnosno 498 utakmica u kojima je zabio 117 golova i upisao 112 asistencija te imao velikih 100 kaznenih minuta u prosjeku po sezoni. Posljednje sezone odigrao je 68 susreta, 10 golova, 19 asista.

Linker
24. rujan 2024 11:21