AFP
PRIMERA

SEVILLA - MALAGA Malaga se preko tjedna odmorila, a Sevilla napunila samopouzdanjem

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 15. prosinac 2012. 13:01

Sevilla je ligašku utakmicu protiv Espanyola odigrala još prošlog petka, a u tom susretu do boda su došli tek u sudačkoj nadoknadi kada je Alvaro Negredo zabio za konačnih 2-2. U međuvremenu Sevilla je morala odraditi i kup obvezu na Mallorci gdje je domaćina "rastavila na proste faktore" i praktički osigurala nastup u sljedećoj fazi natjecanja (5-0). - Ova utakmica na Mallorci trebala bi nam biti pokazatelj kako valja igrati u nastavku sezone. Mi smo dosada bili vrlo nestalni u formi, ali još uvijek se nalazimo u dobroj poziciji i mjesta koja vode u Ligu prvaka nisu uopće daleko. Uspijemo li pobijediti Malagu, eto nas tu, na korak od onih koji se bore za Europu. Dobro radimo na treninzima, znamo odigrati na visokoj razini i sada sano to treba pokazivati iz kola u kolo - zadovoljan je posljednjim tjednom trener domaćeg sastava Michel.

Inače, Michel je svoju nogometnu karijeru proveo u madridskom Realu i posljednjih dana počelo ga se spominjati kao nasljednika Jose Mourinha na klupi kraljevskog kluba, ali o tome trener nije htio razgovarati prokomentiravši samo kako je maksimalno fokusiran na Sevillu.

U konkurenciju se za Malagin dolazak vraća bosanski stoper Emir Spahić koji se oporavio od ozljede, dok je Hedwiges Maduro i dalje "out". Među pozvanima našao se i Jose Antonio Reyes koji je isključen u prošlom kolu, ali se klub žalio na kaznu, pa je zasada on ovdje. Nijemac Piotr Trochowski zbog teže ozljede ne konkurira za nastup.

Uoči prošlog kola pisali smo kako Malaga sve teže prati naporan ritam nastupa na tri kolosijeka, ali igrači Manuela Pellegrinija odlučili su nas demantirati, te se uvjerljivo sa 4-0 obračunali s gostima iz Granade. Iako je na početku susreta Granada prijetila, proslavio se vratar Caballero, a tada su od njega glavnu rolu preuzeli napadači, te do kraja do vrha napunili gostujuću mrežu. Za razliku od domaćina Malaga ovog tjedna nije imala obveze u kupu, čekala je pobjednika iz susreta Athletic-Eibar, a sedam dana odmora svakako im je dobro došlo nakon naporne polusezone.

Situacija s izostancima gotovo je idealna, Pellegrini ne računa tek na Julija Baptistu i Jeremyja Toulalana. Međutim, njihovo neigranje teško možemo okarakterizirati kao problem, jer Julio Baptista ove sezone nije odigrao ni minute, dok je Toulalan više bio povrijeđen nego zdrav. Na Toulalanovom se mjestu ove sezone afirmirao sjajni Čileanac Manuel Iturra, te se Francuzovo neigranje praktički nije ni osjetilo.

- U Sevilli nas očekuje težak posao, jer nas očekuje izravni konkurent za plasman u Ligu prvaka koji dolazi nakon jedne od najboljih partija koje je prikazao ove sezone. Ne bi nam bilo lako čak ni da je Sevilla izgubila u Palma de Mallorci, ali ovako će nam biti samo teže - kratak je u najavi bio Čileanac na gostujućoj klupi.

Linker
19. rujan 2024 20:18