Gdanjsk, 170612.EURO 2012.PGE Arena Gdansk.Trening uoci utakmice treceg kola skupine C, Europskog nogometnog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, izmedju Hrvatske i Spanjolske.Na fotografiji: Gordon Schildenfeld tijekom treninga.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
DOSTA MU JE GRČKE

PRVO POJAČANJE DINAMA? Šifo odbio Panathinaikos: 'Želim nazad u Hrvatsku'

Piše: ArhivaObjavljeno: 27. travanj 2015. 19:19

Gordon Schildenfeld sasvim se približio povratku u Dinamo nakon što je u ponedjeljak odbio službenu ponudu Panathinaikosa za produženjem ugovora. Iako su Grci bili spremni izdašno honorirati Schifin ostanak u Ateni, kod hrvatskog reprezentativca, tvrde u Grčkoj, prevladala je nostalgija za domovinom i prilika koja mu se pruža u Maksimiru.

Prema pisanju grčkih medija, Panathinaikos je u petak gotovo udvostručio prvotnu ponudu koja je iznosila 250 tisuća eura I određen bonus. Posljednja cifra vodstva Panathinaikosa bila je 475 tisuća eura po sezoni. Schildenfeld bi imao 375 zagarantirano, dok bi 100 tisuća ovisilo o broju utakmica koje bio odigrao za Pao u sezoni. Za bonus bi trebao sudjelovati u 50 posto službenih nastupa. Schildenfeld je uzeo 'time out' preko vikenda da bi se u ponedjeljak zahvalio na povjerenju i otkrio kako se želi vratiti u Hrvatsku.

Ti isti mediji navode da Schildenfeld ima ponudu Dinama u vrijednosti od pola milijuna eura po sezoni uz bonus za osvajanje naslova prvaka koji iznosi 150 tisuća eura. Kako je 'kanta' nešto što se u Maksimiru smatra pod normalnim, prije smo skloni vjerovati da je opcija bonusa vezana uz plasman u Ligu prvaka. Mamić sigurno ne dovodi hrvatskog reprezentativca za HNL već mu je on potreban za europske kvalifikacije.

Tako ce se Schifo vratiti u Dinamo nakon sedam i pol godina u kojima je branio boje Bešiktaša, Duisburga, Sturma, Eintrachta, Dinama iz Moskve, PAOK-a I Panathinaikosa. U međuvremenu je izborio status reprezentativca koji je svoje zvjezdano izdanje imao na Euru 2012. kada je kod Slavena Bilića odigrao sve tri utakmice u skupini. Sudjelovao je i u kvalifikacijama za Brazil 2014., ali na SP-u nije igrao.

Schildenfeld je nedavno navršio tri desetljeća i još uvijek može igrati na vrhunskoj razini. Njegovo iskustvo moglo bi biti od neprocjenjive važnosti za Dinamo koji ima velikih problema u defenzivnom dijelu momčadi.

Linker
18. rujan 2024 21:55