Srdjan Vrancic / CROPIX
POVRATAK KUĆI

POJAČANJE MODRIH Šifo ponovno u Dinamu: 'Odmah sam znao da se želim vratiti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. travanj 2015. 00:37

Gordon Schildenfeld vratio se u Dinamo nakon što je odbio službenu ponudu Panathinaikosa za produženjem ugovora.

- Jako sam sretan što su se stvari ovako završile. Već dugo traje kontakt između ljudi iz Dinama i mene, odmah sam znao da se želim vratiti i lako smo se dogovorili. Svi znamo kakav je Dinamo klub, igrao sam već u Maksimiru, ali sada sam puno iskusniji i mogu reći bolji igrač koji može još jako puno dati. Veselim se ljetu, pripremama i novim izazovima te sam siguran da skupa sa suigračima možemo navijačima donijeti puno sreće –rekao je nakon potpisa Schildenfeld.

Osim bogate igračke karijere, Schildenfeld je od 2009. godine reprezentativac Hrvatske, a do sada je odigrao 21 utakmicu.

- Schildenfeld je iskusni stoper koji je svima dobro poznat i već je ranije nastupao za Dinamo. Drago mi je što ćemo ga opet od ljeta imati u modrom klubu! Svojim igrama će nam sigurno pomoći u ostvarivanju još boljih rezultata, a ponašanjem u svlačionici i van terena svakako će biti pravi primjer brojnim mladim igračima koje imamo. Rekao sam već da sam se u razgovoru s njim uvjerio kako mu ne nedostaje motiva, jedva čeka trenirati i igrati utakmice, a kada je tako onda će sigurno biti pravo pojačanje. Znamo koliko se želio vratiti u Zagreb i svi smo jako sretni što će Šifo ponovno biti dio naše modre obitelji - rekao je glavni trener Dinama Zoran Mamić.

Schifo se vratio u Dinamo nakon sedam i pol godina u kojima je branio boje Bešiktaša, Duisburga, Sturma, Eintrachta, Dinama iz Moskve, PAOK-a I Panathinaikosa. U međuvremenu je izborio status reprezentativca koji je svoje zvjezdano izdanje imao na Euru 2012. kada je kod Slavena Bilića odigrao sve tri utakmice u skupini. Sudjelovao je i u kvalifikacijama za Brazil 2014., ali na SP-u nije igrao.

Linker
23. rujan 2024 00:50