foto: youtube
GOL NA GOL

OTPISANI HAJDUKOVAC HIT NA CIPRU 'Možda iskusnija momčad, drukčiji način igre ili povjerenje. Kako god, trpam...'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. veljača 2016. 18:04

Anton Maglica živi život iz snova. U šest nastupa za Apollon u ciparskom prvenstvu zabio je šest pogodaka. Sjajan učinak koji je začinio ove subote hat-trickom u domaćoj pobjedi nad Paphosom (3:1).

- U tih šest nastupa, ima i jedan ulazak s klupe. U prvoj utakmici, dvije minute samo da osjetim momčad i upišem premijeru - kazao je jučer Maglica za Sportske novosti.

Sretan je, osjeti se to u njegovom glasu. Preporodio se u Limassolu na sunčanom Cipru, gdje se skrasio nakon što mu je Hajduk početkom siječnja “oslobodio” papire za mirni i sporazumni raskid ugovora. Emotivno i danas priča Maglica o Hajduku, jer bio je i ostao veliki navijač Bijelih. Nije slučajno u ljeto 2012. izabrao Hajduk ispred ponude Dinama. Hajduk je za njega bio ostvarenje sna, ali kao u mnogo slučajeva, i kod Maglice se potvrdila ona romantična i nadasve surova sintagma “ljubav je lijepa samo dok se čeka”. Ne ide uvijek u životu sve prema planu....

- Mislio sam da ćemo na mom odlasku zaraditi i ja i Hajduk. Da ću otići s Poljuda u neki jači europski klub. Danas sam sretan na Cipru, ali i dalje imam ambiciju napredovati. Igrati negdje u Europi.

U ostvarenju tog cilja pomoći će mu sigurno i pogoci u dresu Apollona. Šest je do sada postigao u prvenstvu, još jedan dodao u Kupu. Ukupno sedam golova u samo 10 nastupa. Što je razlog golgeterskoj eksploziji?

- Možda iskusnija momčad, drukčiji način igre ili povjerenje trenera. Ne mogu ja to kazati, drugi sa strane vide bolje. Trener me uzeo jer sam mu se svidio s kretnjama napadača kakvog je tražio. Drugo, momčad je iskusna, sa 24 godine ja sam pretposljednji po starosti. Gotovo najmlađi, a u Hajduku sam bio među starijima. Ne bih rekao da je pritisak na Cipru manji, jer i od nas se očekuje trofej. U Kupu imamo veću šansu, ali nismo ni u prvenstvu bez prigode (Apollon je trenutačno treći nakon 24 kola).

Raspričao se Maglica o Apollonu, ali jasno je da svih najviše zanima njegov rastanak s Hajdukom. Mjesec i pol dana nakon odlaska s Poljuda pitanje je ostalo isto. Je li vam žao ?

- Žao mi je, nikada to nisam skrivao. Htio sam puno napraviti u Hajduku, ali drago mi je da sam na Cipru pokazao kako nisam zaboravio raditi ono što najbolje znam, a to je zabijanje golova. Nastavio sam vjerovati u sebe i tri utakmice zaredom sam strijelac. Raduje me trenutačna forma, ali raduje me i svaki uspjeh Hajduka.

Linker
22. rujan 2024 06:10