Javljanje iz Châteaurouxa

 SCREENSHOT
REPORT IZ Châteaurouxa

VIDEO: ‘Danas bi mogao biti povijesni dan za Hrvatsku. Došli smo ovdje zbog nade da ćemo slaviti medalje‘

‘Ovaj gradić, barem na prvi pogled, izgleda simpatično, ima oko 42.000 stanovnika‘
Piše: SNObjavljeno: 29. srpanj 2024. 10:52

Započeo je i treći dan natjecateljskog programa Olimpijskih igara te ćemo ga pratiti s velikim zanimanjem jer Hrvatska može doći do prvih medalja. Mjesto radnje jest Châteauroux, iz kojeg nam se javio naš reporter Hrvoje Slišković.

- Dobar dan! Novost u olimpijskom programu trećeg natjecateljskog dana je mjesto Châteauroux, 265 kilometara udaljeno od Pariza. Tamo smo otišli da bismo prisustvovali finalu u streljaštvu, gađanju zračnom puškom u danu koji bi mogao biti povijestan za Hrvatsku.

Imamo dva finalista, Miran Maričić i Petar Gorša nalaze se među osam najboljih koji će se boriti za zlato u podne. Prva je to prilika za Hrvatsku da osvoji odličje na Igrama, ali današnji dan je poseban jer to neće biti jedina prilika za osvajanje medalje. U poslijepodnevnim satima u polufinalu, a nadamo se i u finalu kajak slaloma nastupiti Matija Marinić.

Što se tiče putovanja, vožnja vlakom trajala je nešto više od dva sata, a još nam je ostalo pola sata do streljane. Izgrađena je u kompleksu bivše francuske zračne baze. Ovaj gradić, barem na prvi pogled, izgleda simpatično, ima oko 42.000 stanovnika, a najpoznatiji čovjek koji je rođen ovdje je Gerard Depardieu, no nismo došli ovdje zbog glume, nego zbog sporta i nade i vjere da ćemo poslijepodne slaviti prve medalje.

Linker
06. listopad 2024 05:30