ARIS MESSINIS Afp
EKSTAZA U SUSJEDSTVU

Srbija u transu nakon odličja u Parizu: ‘Bronca? Ne, ovo je zlato! Čekamo vas ispod balkona‘

Ponovili su Orlovi predstavu od protiv SAD-a i ovoga puta odigrali na najvišoj razini do samog kraja
Piše: SNObjavljeno: 10. kolovoz 2024. 15:36

Košarkaši Srbije slavili su s 93:83 protiv reprezentacije Njemačke u utakmici za brončano odličje u Parizu. Tako je ipak u pozitivnom tonu okončana priča Orlova na Igrama, koji su samo dva dana prije nakon velike drame poraženi od SAD-a u borbi za finale.

Ponovila je Srbija predstavu od protiv LeBron Jamesa i ekipe, ovoga puta na najvišoj su razini odigrali do samog kraja, a s druge strane ipak se nije nalazila američka ‘Dream team‘ ekipa, već nešto ‘mršavija‘ Njemačka, kojoj su glavne uzdanice, Franz Wagner i Dennis Schröder, odigrali nedovoljno dobro da bi parirali Srbima predvođenim fantastičnim Nikolom Jokićem, koji je s 19 poena, 11 asistencija i 12 skokova postao tek četvrti igrač u povijesti Olimpijskih igara s triple-double učinkom.

image
ARIS MESSINIS Afp

Bacili su srpski košarkaši svojom pobjedom naciju u ekstazu, a da je to tako da se zaključiti po natpisima srpskih medija.

"Bronca? Ne, ovo je zlato! Heroji Srbije uništili Nemačku u meču za treće mesto na Olimpijskim igrama! Čekamo vas ispod balkona", "Sreća kojoj nema kraja - srpski košarkaši pali u trans poslije bronce", piše Kurir.

Slavljem nad Njemačkom košarkaši Srbije zaustavili su crni niz, naime, Orlovi su od 2009. godine izgubili svaku utakmicu koju su igrali za prvo ili treće mesto, a B92 je to opisao "Pešićevim doktoratom za kraj prokletstva"

Telegraf je, pak, zanimljivo, pohvalio hrvatske navijače i posvetio im članak: "Bravo! Hrvati nevjerojatnim komentarima ispratili broncu Orlova: ‘Svaka čast susjedi, Amere je spasila sreća‘"

image
PAUL ELLIS Afp
image
ARIS MESSINIS Afp

Linker
06. listopad 2024 03:22