THOMAS COEX Afp
NOVE KONTROVERZE

Slovenija bruji zbog skandala, suci im ‘oduzeli‘ povijesnu šansu: ‘Cijelu utakmicu su navlačili za Dance‘

Oečkivalo se da će suci s istekom vremena pokazati na sedam metara, no dosuđen je ‘samo‘ deveterac
Piše: SNObjavljeno: 10. kolovoz 2024. 08:25

Bili su na pragu povijesnog uspjeha, ali na kraju ipak nisu uspjeli. Rukometna velesila Danska s 31:30 svladala je Sloveniju i plasirala se u svoj treći uzastopni olimpijski finale. S druge strane, Slovenija je propustila priliku poboljšati svoj najbolji plasman ikad, a isto će pokušati izvršiti u utakmici za broncu koja je na rasporedu u nedjelju u 9 sati protiv Španjolske.

Iako je Danska vodila cijelu utakmicu i odmah po otvaranju susreta prikazala svoju nadmoć, Slovenci su savršeno odigranom ‘zadnjom četvrtinom‘ došli nadomak senzacije. Gubili su u jednom trenutku i šest razlike, no nisu se predavali. Prednost Danaca polako se topila, Klemen Ferlin u zadnjoj je minuti obranio i sedmerac velikom Mikelu Hansenu i tako pružio svojoj ekipi još jednu šansu da postignu gol koji bi im donio produžetke.

image
SAMEER AL-DOUMY Afp

Uslijedio je posljednji napad Slovenije, Aleks Vlah krenuo je u prodor kroz sredinu, Danci su ga zaustavili prekršajem, a onda se dogodilo ono o čemu dan nakon priča cijela Slovenija. Suci su spomenutu situaciju pregledavali dodatnom video analizom, očekivalo se da će pokazati na sedam metara, no s istekom vremena dosuđen je tek deveterac, koji se nije pokazao presudnim.

- Kako god okrenemo, sudački kriterij je cijelu utakmicu bio na strani Danske. Ako je tako, jako je teško igrati - ‘izbacio je iz sebe‘ slovenski izbornik Uroš Zorman odmah nakon utakmice, da bi u nastavku ipak nešto realnije i skromnije komentirao susret.

image
SAMEER AL-DOUMY Afp

- Iako smo puno željeli u ovoj utakmici, nekako nam je u podsvijesti bilo da su s druge strane Danci, najbolja momčad svijeta u prošlom desetljeću. Ipak, pobjedom u drugom poluvremenu pokazali smo fenomenalan timski duh. To što su Danci na kraju zadrhtali je velika stvar. U nedjelju se mogu samo zahvaliti svojim igračima, nešto što su uistinu zaslužili ovaj turnir.

Slovence su sa sedam pogodaka predvodili Aleks Vlah i Dean Bombač, no u konačnici ni njihove sjajne individualne predstave nisu bile dovoljne za finale.

- Obje ekipe su krenule u grču, trebalo nam je dosta vremena da uđemo u ritam zabijanja i probijemo njihovu obranu. Igrali smo valovito i otišli na odmor s prevelikim zaostatkom. Nakon posljednjeg zvižduka bilo je jako teško. Razočarani smo, napravili smo fantastičan rezultat i mislim da nitko ne želi medalju više od nas - poručio je Vlah i najavio borbu za brončano odličje.

Linker
05. rujan 2024 15:29