MEHMET MURAT ONEL/AFP/PROFIMEDIA
REAKCIJE IZ GRČKE

Sesar oduševljen senzacionalnom pobjedom, javio se i apsolutni junak: ‘Potvrdilo se ono u što smo vjerovali‘

‘Čestitao bih igračima, jer smo odigrali stvarno kako treba‘, kazao je izbornik Hrvatske
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 02. srpanj 2024. 23:44

Hrvatski košarkaši senzacionalnom su pobjedom otvorili olimpijski kvalifikacijski turnir u Grčkoj. Josip Sesar, izbornik Hrvatske blistao je nakon slavlja nad Slovenijom, ali je i spustio loptu na zemlju.

- Čestitao bih igračima, jer smo odigrali stvarno kako treba. Držali smo se plana utakmice, branili smo Dončića kako smo planirali, napadali smo na mjestima koje smo željeli i bila je to naša odlična predstava. Šarić je igrao sjajno, Filipović nas je pokrenuo u drugom dijelu, ali najvažnije da smo bili - momčad. I ovaj turnir je tek počeo, ovu utakmicu odmah treba zaboraviti i okrenuti se onome što nas čeka u srijedu popodne, a to je Novi Zeland.

image
ARIS MESSINIS Afp

Goran Filipović odigrao je sjajno, šutirao je za tri sjajnih 6-7...

- Da, sjećam se da sam promašio jednu tricu, ha, ha, ha... Igrači su mi pomogli, izbacivali su loptu van, ja sam pogodio, uhvatio ritam, a onda uzeo i malo inicijative. Drago mi je zbog mog učinka, ali mi je više drago što smo dobili Sloveniju. Idemo utakmicu po utakmicu, tako ćemo i nastaviti i jednako ćemo se pripremiti za Novi Zeland. Kad završi ovaj turnir, onda ću poredati na skali gdje se nalazi za mene ova utakmice. Čeka nas jako blizu sljedeća utakmica, to je sada jedino važno.

Dario Šarić je postao treći Hrvat u povijesti, nakon Stojka Vrankovića i Tonija Kukoča s triple-double učinkom u utakmici odigranoj za reprezentaciju. Sloveniju je počastio s 19 poena te po deset poena i skokova. Kapetan je odigrao - kapetanski.

- Odigrali smo jako dobro, mislim da smo otvorili utakmicu jako dobro. Neke stvari su nam se kasnije poklopile. Svi su igrali jako dobro, iako ne bih nekoga izdvojio, ali Filipović je dao neke važne šutove. Sada smo vidjeli da možemo igrati protiv Slovenije, potvrdilo se ono u što smo vjerovali, ali možda budemo igrali s njima opet na ovom turniru. Ovo je bio najveći test ove generacije od lani naovamo. Ovo je tek početak turnira, idemo utakmicu po utakmicu.

Ivica Zubac dao je veliki doprinos u otvarajućoj pobjedi Hrvatske na pirejskom turniru:

- Odmah se nametnuli, uspostavili smo naš ritam i tako smo držali razliku. Mi igramo našu igru, imamo naše akcije i držimo s toga, igramo svoje i samo tako treba nastaviti.

Linker
02. srpanj 2024 23:48