Sara Kolak

 RONALD GORSIC Cropix
‘TREBA SE SMIRITI‘

Sara Kolak nakon sjajnog nastupa i plasmana u finale: ‘Rekla sam si - nema šanse da ovo gledam na TV-u‘

Rezultat Kolak Parizu označava povratak u finale velikih natjecanja nakon pet godina
Piše: Hina, SNObjavljeno: 07. kolovoz 2024. 12:47

Hrvatska rekorderka u bacanju koplja i olimpijska pobjednica u ovoj disciplini iz Rio de Janeira prije osam godina Sara Kolak (29) plasirala se u finale OI u Parizu prebacivši u kvalifikacijama zadanu normu.

Kolak je u kvalifikacijama bacila hitac od 64.57 metara, što je za nešto više od dva i pol metra dulje od zadane norme, a ujedno je i za 6.68 metara prebacila svoj dosadašnji najbolji rezultat sezone. Bolja od Kolak je u kvalifikacijama bila samo Poljakinja Maria Andrejczyk sa 65.52m. Nakon plasmana u finale Kolak je dala kratku izjavu za HRT.

- Vjerujem, treba se sad smiriti, sretna sam i sve to, ali treba se smiriti. Prvi hitac je bio klasika. Prvi me nije iznenadio, to se zna dogoditi. Drugoga sam napadala, napravila svoje, još kako sam čula publike dok sam izlazila rekla sam si: "Nema šanse da ovo preko televizije gledam, da ovo propustim, ovo je vrh".

Nastavila je u istom tonu.

- Spremna sam, jednostavno, odradila sam dobar posao. Sad se treba isključiti, još malo trenirati, spremna sam za finale. Treba ostat smiren, i to je to.

Rezultat Kolak Parizu označava povratak u finale velikih natjecanja nakon pet godina i Svjetskog prvenstva u Dohi 2019. kada je bila sedma. Naime, na Igrama u Tokiju prije tri godine je ostala bez plasmana, baš kao i na SP u Eugeneu 2022., dok je lani u Budimpešti završila na 23. mjestu.

Nakon zlata u Riju do kojeg je stigla sa 66.18m, Kolak je 2017. godine bila četvrta na SP u Londonu, dok je na mitingu u Lauseanni postavila i hrvatski rekord od 68.43m. Finale bacanja koplja na programu je u subotu od 19.40 sati.

Linker
14. kolovoz 2024 15:02