Tom Craig (lijevo)

 Belga/ddp Usa/profimedia
ŠOKANTNE SCENE

Novi skandal u Parizu: Olimpijac ispao s Igara pa kupio kokain od 17-godišnjaka? ‘Trenutno je u pritvoru‘

Policija ga je zatekla u podnožju zgrade samo 15 minuta nakon što je napustio kamp momčadi
Piše: SNObjavljeno: 07. kolovoz 2024. 18:28

Australski hokejaš na travi pobrinuo se za novi skandal na Olimpijskim igrama. Naime, Tom Craig uhićen je u utorak zbog sumnje da "posjeduje otprilike jedan gram kokaina", izvijestila je visoko cijenjena francuska javna televizija Franceinfo, a prenosi Daily Mail.

Prema iskazu lokalnih tužitelja, Craig je uočen "u podnožju zgrade" na sjevernom dijelu Pariza, a izvori kažu da ga je "policija uhitila usred transakcije", odnosno kupoprodaje opojne droge. S njim je uhićen i 17-godišnjak, neimenovani prodavač koji je opisan kao "čovjek koji se ponašao kao diler", kazao je izvor iz tužiteljstva. Tinejdžer je navodno sa sobom nosio sedam paketa kokaina, 75 tableta ecstasyja i tri grama mefedrona.

Craig je u srijedu bio na skraćenom saslušanju sa svojim odvjetnicima, a doznalo se da je uhićen samo 15 minuta nakon što je napustio kamp australske momčadi, koja je u nedjelju ispala s turnira u srazu s Nizozemskom (0:2) u četvrtfinalu natjecanja.

"Možemo potvrditi da je član hokejaškog tima u pritvoru nakon što je uhapšen u Parizu. Za sada nismo dobili informaciju o podignutoj optužnici", kazao je Olimpijski odbor Australije u svom priopćenju, a Craigov odvjetnik odbio je dati komentar za javnost.

Prema francuskom zakonu uvedenom 2020. godine, osobe uhvaćene s manje od pet grama kokaina mogu se na licu mjesta suočiti s kaznama od 150 eura, no nedavno usvojeni zakoni još uvijek navode i mogućnost zatvorske kazne od godinu dana u slučaju ozbiljnijih optužbi. Ostaje za vidjeti što će dočekati Toma Craiga, a činjenica da je navodno kupovao opojnu drogu od maloljetnika sigurno mu neće ići u prilog...

Linker
30. rujan 2024 00:17