ANKE WAELISCHMILLER/SVEN SIMON/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
PRIPREME ZA OI

Novi izbornik Hrvatske okupio momčad, rukometašima se u zadnji tren priključila dva igrača

U Hannover se putuje u srijedu, u četvrtak u 20.15 se igra s Austrijom
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 08. ožujak 2024. 17:44

Nakon lošeg Eura počelo je okupljanje za olimpijske kvalifikacije koje će se idući tjedan od četvrtaka do nedjelje igrati u Hannoveru. Uvjeti su takvi kakvi jesu, nacionalna prvenstva su mnoga u toku, pa će okupljanje trajati do petak popodne do ponedjeljka popodne kako se tko bude mogao priključiti. Krećemo s desetoricom potencijalnih za Hannover, Sigurdsson im je zbog jednostavnijeg rada dodao dvojicu igrača koji tamo ne mogu biti (Raužan i Ćavar), pa dok se polako okupljaju novi će izbornik moći prisutnima objasniti svoje kratkoročne planove, jer za dugoročne u ovom trenutku nije vrijeme.

Dagur Sigurdsson jedva je dočekao okupljanje i prvi sastanak s igračima, ali se u startu nije mogao pohvaliti stanjem.

- U ovom trenutku teško je biti konkretan po pitanju igrača koji će moći biti na raspolaganju, to ćemo znati tek u ponedjeljak kada se priključe svi koje očekujemo. Svaki igrač nam je dragocjen. Imamo problema s ozljedama Stepančića, Mandića, Kopljara... Duvnjak će nam iz osobnih razloga stići malo kasnije nego smo željeli, ali veselim se da ćemo se okupiti i veselim se izazovu koji je pred nama. O brojnom stanju za Hannoveru moći ću biti konkretniji tek u ponedjeljak kada se okupimo u vjerujem kompletnom sastavu.

image
ZELJKO PUHOVSKI Cropix

Planirate li promjene u odnosu na Euro?

- Svakako, vidim tu mjesta za pomak, ali u ovom trenutku vrijeme nam nije saveznik, pa ćemo morati prilagoditi neke stvari zahtjevima koji nas očekuju. Pozivanje Gojuna je znak da naglasak treba biti na obrani, no kažem još je prerano biti konkretan.

Čeka nas težak turnir u Hannoveru?

- Jako zahtjevan, jer se radi o momčadima približne kvalitete. Ne razmišljam o rasporedu niti o bilo kakvim kalkulacijama, svaka utakmica će za nas biti važna. U Hannover idemo sa željom pobijediti sve – zaključio je Dagur Sigurdsson, a onda je otišao u sobu, uzeo ploču za crtanje i uoči treninga uz kavu pojasnio onima koji su stigli što ih sve očekuje.

Dominik Kuzmanović naš vratar koji je na Euru ostavio briljantan dojam kaže:

- Sigurno je da nakon Eura pred nama stoji izazov. Svakom sportašu je cilj u životu sudjelovanje na Olimpijskim Igrama i mislim da su svi koji su ovdje spremni dati maksimu koji će biti potreban za dobar rezultat u Hannoveru.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Što kažete za novog izbornika?

- Profesionalac, trener čija su postignuća vrhunska, koji zna što očekuje i mislim da će učiniti sve da uspijemo u namjeri da se plasiramo na OI u Parizu.

Austrija će biti prvi protivnik. Dominika Kuzmanovića na utakmici s Austrijom u Mannheimu nije bilo, jer tada još nije stigao do Njemačke.

- Austrija je ozbiljan protivnik, jako dobro organizirana reprezentacija i bit će to na startu veliki izazov za nas.

Protiv Njemačke, računamo na 20 obrana?

- Haha, ja računam kako bi bilo dobro da mi tu utakmicu dobijemo, a hoće li biti 5, 10 ili 20 nije toliko bitno – zaključuje Kuzmanović.

Reprezentaciji su u zadnji tren zbog brojnosti priključena za trening još dvojica igrača – Maksimilijan Molc desno krilo Zagreba i Davor Gavrić srednjak Sesveta.

image
IHF/HRS/KOLEKTIFF

U Hannover se putuje u srijedu, u četvrtak u 20.15 se igra s Austrijom, petak se ne igra, u subotu od 14.30 protivnik nam je Njemačka, a u nedjelju od 16.45 sati Alžir. Prva dva mjesta vode na OI.

Linker
27. svibanj 2024 23:16