JUSTIN TALLIS Afp
SPUSTILI RAMPU

Manchester United zabranio svojoj mladoj zvijezdi nastup na velikom natjecanju

Ove je sezone Garnacho imao 50 nastupa u dresu Uniteda u kojima je skupio deset golova i pet asistencija
Piše: SNObjavljeno: 02. lipanj 2024. 16:01

Najveći sportski događaj ovog ljeta su Olimpijske igre u Parizu. Iako nogometni dio Olimpijskih igara već dugo ne nosi pretjerani prestiž, nastup na najvećem sportskom događaju na svijetu je san svakog sportaša.

Tako je razmišljala i zvijezda Manchester Uniteda Alejadnro Garnacho koji je ovog ljeta u Parizu htio predstavljati Argentinu. No, Garnacho je u klubu naišao na odbijenicu i neće imati tu priliku. Naime, United ne želi gubiti važnog igrača za početak sezone i time riskirati da ga izgube i na dulje staze.

Na OI u Tokiju smo na primjeru Španjolaca Pedrija i Danija Olma vidjeli koliko jedan takav turnir može biti zamoran. Njih dva su nakon nastupa u Japanu gotovo cijele iduće sezone nosili ozljede i nikako nisu mogli uhvatiti pravu formu.

Stoga je United "povukao ručnu" s Garnachom i njegovim nastupom na OI. Ove je sezone Garnacho imao 50 nastupa u dresu Uniteda u kojima je zabio deset golova i pet asistencija. Pred kraj sezone se ustalio u prvoj postavi "Crvenih vragova" koji su mu iduće sezone namijenili ključnu ulogu.

Linker
02. lipanj 2024 16:01