SES/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Ses/imago Sportfotodienst/profimedia
‘ZDRAVLJE JE NAJVAŽNIJE‘

Jedna od najboljih svih vremena propušta Olimpijske igre u Parizu: ‘Slomljena sam‘

‘Na kraju svega to je ipak sport. Zdravlje je najvažnije‘
Piše: HinaObjavljeno: 27. lipanj 2024. 10:39

Jamajčanka Elaine Thompson-Herah, jedna od najboljih sprinterica svih vremena, definitivno neće doći u Pariz krajem srpnja te neće sudjelovati na skorašnjim Olimpijskim igrama.

Ranije je bilo poznato kako 32-godišnja Thompson-Herah u Parizu neće nastupati u utrci na 200 metara, jer je od te discipline odustala uoči jamajčanskih kvalifikacija, a sada je postalo poznato da je neće biti ni na 100 metara, odnosno, uopće u Parizu. Razlog je ozljeda Ahilove tetive.

„Slomljena sam što zbog ozljede moram propustiti Olimpijske igre, ali na kraju svega to je ipak sport. Zdravlje je najvažnije“, poručila je Thompson-Herah koja je u karijeri osvojila pet zlatnih medalja na olimpijskim igrama.

Na prošlim Igrama u Tokiju osvojila je zlatne medalje na 100 i 200 metara, kao i u štafeti 4x100, dok je u Rio de Janeiru 2016. godine zlatna također bila na 100 i 200 metara. Tada se u štafeti 4x100 okitila srebrom. Sprinterica se ozlijedila početkom lipnja, na mitingu u New Yorku.

„Ispred mene je dug put oporavka. Ali, spremna sam krenuti iz početka. Raditi i ponovno se vratiti na sprinterske staze“, dodala je sprinterica s Jamajke.

Atletski dio na Olimpijskim igrama održava se na Stade de Franceu od 1. do 11. kolovoza.

Linker
27. lipanj 2024 10:40