Luka Dončić

 ARIS MESSINIS Afp
NESTVARAN PODATAK

Bio je to ‘Luka Tragic‘ u Pireju: Čudesnom Slovencu ovo se dogodilo tek peti put u zadnjih 165 utakmica

Košarkaš Dallasa na slovensku je žalost, a našu sreću - potpuno zakazao u okršaju s Hrvatskom
Piše: Mislav ZnaorObjavljeno: 03. srpanj 2024. 08:05

Hrvatska košarkaška reprezentacija demonstrirala je moć kakvu smo zadnji put vidjeli na Olimpijskim igrama u Riju prije osam godina i posljedično pregazila Slovence 108-92 u prvoj utakmici olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Pireju!

Od sjajnog Ivice Zupca koji je potpuno zatvorio reket za slovenske centre, Danka Brankovića koji ga je zamijenio i završio utakmicu bez promašaja, Marija Hezonje koji se podredio kolektivu, Gorana Filipovića koji je bio gotovo nepogrješiv iza linije za tri poena, do kapetana Darija Šarića koji je postao treći Hrvat, poslije Stojka Vrankovića i Tonija Kukoča, s triple-double učinkom u nacionalnom dresu. Od prvog do zadnjeg, naši su se košarkaši ujedinili za viši cilj i školovali bezidejne Slovence koji su odlučili isključivo osloniti na individualnu kvalitetu Luke Dončića.

image

Luka Dončić

ARIS MESSINIS Afp

Međutim, Luka Dončić je na njihovu žalost, a našu sreću - potpuno zakazao. Ovogodišnji finalist NBA lige napadački nije bio inspiriran kao inače, a tome je naravno pridonijela i sjajna, pokretljiva hrvatska obrana koja mu ni u jednom trenutku nije dopustila da se razmaše.

Dončić je utakmicu završio s triple-double učinkom (26 poena, 11 skokova, 10 asistencija), ali bez ijedne pogođene trice iz čak devet pokušaja. I upravo u tome leži najveći razlog slovenskog debakla u Pireju, uz naravno sve ono dobro što su na parketu radili hrvatski košarkaši. A toga je dakako bilo puno...

image
ARIS MESSINIS Afp

I za kraj jedan "fun fact"; Dončić je u zadnjih 165 utakmica za Dallas Maverickse i Sloveniju tek pet puta ostao bez pogođene trice. U karijeri ih je inače zabio više od 1200, a bez ubačaja iza linije za tri poena ostao je samo 30 puta u NBA karijeri (od 450 utakmica).

Linker
03. srpanj 2024 15:25