MODRI NAKON EINDHOVENA

Zoran Mamić potjerao igrače u karantenu, Joe Šimunić zavapio: 'Za sve je kriv HNL!'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 08. studeni 2013. 10:09

Sreća da je avion kojim su Zagrepčani odletjeli kućama morao biti u zraku najkasnije u 22.30. Radno vrijeme zračne luke u Eindhovenu bilo je savršeni alibi za igrače Dinama da što prije pobjegnu u okrilje autobusa... Rijetki su zastali da podijele dojmove o očaju koji su pružili ranije na travnjaku. Ne i Ruben Lima koji je stao, ali i odbio molbu za razgovor. No, nakon onakve igre svaka riječ opravdanja iz njegovih usta bila bi krajnje neozbiljna...

No, zato je kapetan Šimunić “muški” podnio još jedan europski poraz Dinama. Navikao se čovjek...

- Razočarani smo. Ne mogu reći da su nas iznenadili jer smo znali da dobro igraju - rekao je Šimunić koji je za igru svoje momčadi rekao da nije ni približno onakva kakvu inače igraju.

- Bili smo pod pritiskom. Ne znam zašto imamo problem u Europi?! Naša liga je slabija i onda ispadne ovako kad dođemo na noge pravim momčadima. Valjda će u budućnosti biti bolje - naglasio je Josip Šimunić, dodavši kako je Dinamo puno bolje izgledao u Zagrebu, a taj su zaključak kao mantru ponavljali Antolić, Pivarić i Pinto.

- Prvo poluvrijeme je bilo loše i samo smo se branili. Ono drugo je bilo puno bolje. Nešto smo i pokušavali, ali primili smo taj drugi gol i bilo je gotovo - rezime je Pinta koji tvrdi kako je voljni moment bio na visini.

- Željeli smo tu pobjedu, ali PSV je igrao odlično i kontrolirao igru.

Da je PSV bio bolji, brži i pokretniji od statičnih dinamovaca smatra i Josip Pivarić čija je igra bila debelo ispod onoga što bi se moglo nazvati “zadovoljavajućim”.

- Nismo stajali blizu, nismo trčali. Ne mogu objasniti zašto nismo parirali domaćinu. Teško mi je priznati, ali oni su kvalitetnija momčad.

A da Dinamo nije istrčao na travnjak sukladno prethodnom dogovoru u svlačionici, potvrdio je i Domagoj Antolić.

- Curilo je na sve strane. Da Zelenika nije bio na razini možda bi završilo i s više golova u našoj mreži - rekao je veznjak Dinama.

Za nešto opsežniju analizu nije bilo vremena jer je Miljenko Sakoman tjerao igrače u autobus koji je “modre” odveo na avion za Zagreb.

A o lošoj predstavi “modre” vedete imat će dovoljno vremena razmišljati u karanteni. Naime, po povratku u Maksimir Zoran Mamić je igračima pripremio boravak u klupskom hotelu do nedjelje i dvoboja sa Slaven Belupom.

Linker
22. rujan 2024 00:39