GLAVNI STRATEG MODRIH

Iskreni Zoran Mamić: 'Čestitke PSV-u, pokazali su nam kako se igra pravi nogomet'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. studeni 2013. 22:59

Zoran Mamić doživio je svoj prvi trenerski poraz. Bio je bolan, težak, PSV je, jednostavno, nadigrao njegove igrače. Priznao je to i sam.

- Čestitke PSV-u, očitali su nam domaćini kako se nogomet igra. Nismo bili na razini niti agresivni, odigrali smo bez prekršaja gotovo cijelu utakmicu. PSV je dobro kontrolirao susret, iskoristio našu neorganiziranost i vezni red u kojem smo puno lutali te nam zabio dva gola - pričao je Dinamov trener, koji je pokušao objasniti zašto je se odlučio za Limu, a ne za Leku, koji je ipak iskusniji, agresivniji i, najvažnije, iskonski zadnji vezni.

- PSV ima brže igrače i sklon je kombinatorici pa smo se odlučili za bržeg igrača po ovom teškom mokrom terenu.

Nije morao reći da je promašio, bilo je to očito.

Philip Cocu, s druge strane, nije bio previše rječit. I nije imao puno toga za kazati. Njegova je momčad govorila na terenu i rekla - sve.

- Ne bih rekao da smo igrali agresivnije i bolje, igrali smo slično kao i u prethodnim utakmicama, samo smo sad postigli bolji rezultat. Bili smo puni samopouzdanja, to se vidjelo na terenu. Blizu smo cilja, prolaska skupine, no, imamo još dvije utakmice da to i potvrdimo. Ne bih gledao jednako Europu i prvenstvo, to su dvije različite fronte, sad nas čeka borba za bodove u prvenstvu, nadam se jednako uspješna - rekao je Cocu.

Linker
21. rujan 2024 21:53