Varazdin, 070810.Stadion NK Varteks.Prva HNL, 3.kolo.Varteks - Dinamo. Na fotografiji: Ante Rukavina i Miroslav Slepicka.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
ANTE RUKAVINA

'Znam da će ugođaj biti južnjački, neka, draže mi je da su tribine pune nego prazne'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. rujan 2010. 10:57

Osmijeh kao zaštitni znak, srdačnost kao životno opredjeljenje. Ante Rukavina (24), veliko pojačanje Dinama, preksinoć je rado odgovorio praktički na svako pitanje zanimljivo nogometnoj javnosti. Naravno, ključno je kako Modri dišu uoči sutrašnjeg poljudskog derbija?

- Normalno, kao prije svake utakmice. Bila je ta stanka, dva tjedna, radili smo naporno, dizali se fizički. Sada se spremamo taktički. Slijedi jednomjesečni ciklus s nastupima svaka tri dana. Ritam je težak. A težak je i Hajduk...

Uigravaju li posebne varijante?

- Što se dogodi na igralištu i u svlačionici, tu i ostaje! Svaki protivnik je drukčiji. Proučavamo sve. Derbi je najintrigantniji i najzahtjevniji.

Splićani su dobri?

- Dugo su skupa, poznaju se. Održali su se u Europi, što je fantastično. Dolje je ozračje odlično, stadion će biti krcat.

Očekujem krcat Poljud

Bi li Modri bili zadovoljni remijem?

- Pa... ovisi. Ako gubimo i ulovimo rezultat, onda je solidno. Ali ako vodimo i oni nas stignu, nije naročito. Nadam se pozitivnom raspletu.

Nema razloga za negativne reakcije Torcide?

- Iskreno, ne razmišljam o tome. Znam da će atmosfera biti gadna, prava južnjačka. Neka, draže mi je da su tribine pune nego prazne.

Hoće li u Poljudu biti otac i drugi iz obitelji?

- “Stari” ide skoro na svaku utakmicu. Vidjet ćemo za ovu.

Možda ne želi gledati i slušati kako mu gledatelji provociraju sina?

- Želi on, želi. Ne želim ja!

Koliko su njegovi utjecali na odluku da pristupi Modrima?

- Roditelji se uvijek postavljaju zaštitnički. Usuglasili smo se da je to najpametniji potez. 'Za’ su bili i tata Zlatko i mama Ilijana i sestra Sanja, šogora Ivana nogomet ne tangira.

U Hajduku se baš nije iskazao, pod povećalom i pritiskom, zašto?

- Nisam ni podbacio. Podbacili su rezultati, ako osvojiš 5. mjesto nema pohvala. Europa ti rejting digne dvostruko, reprezentacija trostruko! Ipak sam Grcima prodan za 3 milijuna eura.

Kao napadač Šibenika zabijao je i Splićanima i Zagrepčanima?

- Dinamu dvaput u Maksimiru, jednom na Šubićevcu, Hajduku jednom također na Šubićevcu. I jednom Dinamu dok sam igrao za Hajduk, u Splitu je završilo 1:1.

Kako se suprotstaviti famoznoj Poklepovićevoj “piriji”?

- Ha, to je tajna. Nije tajna da ću za svoj sastav ginuti 100 posto, posve u službi derbija i prvenstva.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U SPORTSKIM NOVOSTIMA

Linker
06. listopad 2024 10:19