Damjan Tadić/Cropix
NOGOMETNI RAT

Željko Kerum poručio: 'Ja sam jedini pravi gazda u Hajduku, a pare neka si sami nađu!'

Piše: ArhivaObjavljeno: 19. srpanj 2012. 18:29

Čini se kako Željko Kerum, ogorčen ponašanjem Hajdukova NO, ipak neće klubu uplatiti 7,2 milijuna obećanih kuna iz gradskog proračuna. Može se to iščitati iz izjave koju je jučer, ekskluzivno za Jutarnji, dao splitski gradonačelnik na pitanje kada će taj novac sjesti na račun kluba.

- S obzirom da Nadzorni odbor ignorira vlasnika, odnosno Grad Split, onda njih pitajte kako misle riješiti svoje financijske probleme - rekao nam je Kerum.

Splitski gradonačelnik jučer je djelovao mnogo smirenije nego dan prije, kada je banuo na poljudski stadion i "oribao" novog predsjednika kluba Marina Brbića koji u tom trenutku još nije bio ni izabran na tu dužnost. Pitali smo ga što kaže na odluku Nadzornog odbora kojom se Brbić imenuje za predsjednika kluba, a on nam je mirno rekao kako je bitno poštivati procedure.

- Mislim da se sve ovo krivo prezentira javnosti. Nitko ne može ništa učiniti mimo zakona i procedura. Većinski vlasnik je Grad Split i mi imamo svoj stav, ja sam zauzeo stav - kaže Kerum ne želeći komentirati hoće li Grad sada tražiti raspuštanje Nadzornog odbora.

Ponovio je kako smatra da je dioničar i poduzetnik Jako Andabak ispao naivan u čitavoj priči.

- On je htio nekim naivnim manipulacijama postati gazda u Hajduku, a nije to uspio. No, naivan je i Nadzorni odbor koji je pregovore s bankama oko kredita odradio toliko loše, da su banke pomislile kako je riječ o potpunim amaterima. A znate kakvi su bankari, premazani su svim mastima - odgovorio je Kerum. No, unatoč dojmu u javnosti, na Andabaka nije ljut.

- Čuli smo se i rekao sam mu: Jako, to ti nije pošteno, nisu to metode za spas Hajduka. Gledajte, on stavlja svoje ljude koji su bili na njegovoj platnoj listi u Hajduk, pa sada ti ljudi plaću primaju u Hajduku. Je li to pomoć klubu? - pita Kerum.

Zanimalo nas je i smetaju li mu medijski napisi koji tvrde da zauzima Hajduk i želi biti njegov gazda.

- Kerum ne da hoće bit glavni, Kerum je glavni, Kerumu su građani Splita rekli da je glavni! - zaključio je govoreći o sebi u trećem licu splitski gradonačelnik.

Linker
22. rujan 2024 04:38