Ivan Klindic / CROPIX
OPASNA NAJAVA

Zelenika prijeti: 'Hajduk nema igrača za Dinamo, želimo ih pomesti sva tri puta!'

Puno smo bolji od Hajduka i idemo ih svladati. Nije bitna nedjelja, srijeda, petak, ako treba, pobijedit ćemo ih u utorak u tri ujutro! - kaže vratar Modrih
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. prosinac 2013. 09:08

Bit će mu to 20. utakmica na Dinamovim vratima u HNL-u i Europi, no prvi će se put osjetiti derbi s lica mjesta, na gol-crti. U Superkupu je, sjećamo se, za Dinamo branio Pablo Migliore, donio je Modrima naslov u tom natjecanju, ali tek nakon raspucavanja s bijele točke. Na Poljudu je pak na golu stajao, i uglavnom i stajao, Grzegorz Sandomierski. Oba puta dakle Dinamo u 90 minuta nije uspio pobijediti, možda sreću donese Oliver Zelenika. Zagrebački dečko, Dinamova "jedinica", vjerojatno njemu derbi ipak znači više nego dvojici prethodnika.

- Možda ipak jest malo drugačija utakmica nego neke druge, premda, treba je gledati kao i ostale. Osobno najviše pamtim onaj derbi kad je Eduardo zabio hat-trick Hajduku, bio sam na tribini i gledao taj susret. Uvijek se volim prisjetiti i onog Kupa 3:0, 0:3, kad je Butina na Poljudu vrhunski branio penale i donio Dinamu Kup - rječit je momak Zelenika, koji, naravno, mašta o velikim pobjedama protiv Hajduka.

- Bilo bi ih lijepo pobijediti sva tri puta u ovih dvadesetak dana, to svi želimo.

Golmani su različiti. Neki vole baš u takvim derbijima imati puno posla i dokazivati se, jer to je prava pozornica. Drugi pak više vole kad je sve mirno i kad završi bez previše stresa.

- Ha, ja ću reći ovako. Neka bude kako treba, samo da mi ne primimo gol i da pobijedimo.

Zanimljiv odgovor i na pitanje bi li, da mora birati, više volio pobjedu u prvenstvu u nedjelju ili u srijedu u Kupu.

- Obje, bez razmišljanja! Puno smo bolji od Hajduka i idemo ih svladati. Nije bitna nedjelja, srijeda, petak, ako treba, pobijedit ćemo ih u utorak u tri ujutro!

Otkud takav optimizam, u derbi Dinamo dolazi nakon još jednog glupog europskog poraza?

- Ne znam što bih rekao i kako to objasnio, primili smo opet dva naivna gola. Ali budimo realni, odigrali smo odličnu utakmicu; da je s druge strane bio Hajduk ili bilo koja momčad iz HNL-a, na poluvremenu bi bilo 2:0 za nas!

Izgleda da ste na Hajduk posebno "nabrijani" svi u svlačionici?

- Jesmo, dugo se spremamo za ove derbije i u njih ulazimo s jednom željom - pomesti Bijele sva tri puta.

A ti golovi iz prekida, kako to spriječiti? Kaže se da je vratar gazda peterca...

- Da, čitao sam negdje da sam trebao i ja bolje reagirati, ali mislim da kod oba gola nisam mogao ništa. Tko kaže da bih uhvatio loptu da sam istrčao?! Imali smo dogovor da pazimo na taj skok i opet nam se dogodi. Vježbamo stalno, radimo na tome, mislim da je u pitanju koncentracija, da je izgubimo, trebali bismo više paziti. Dobro, ima i golman tu svoju ulogu, naravno, možda bih trebao probuditi malo suigrače kod tih prekida, više im govoriti... Ne znam, evo, ponudio sam nekoliko rješenja, valjda će neko upaliti.

I Hajduk se uzda u prekide, uostalom, na Poljudu je Pašalić zabio dva puta nakon kornera. Baš taj Pašalić poručio je da se ne boji Dinama, jer više nema Sammira, koji je bio najbolji igrač?

- Tu izjavu ne bih komentirao. Tko su meni najbolji u Hajduku? Sigurno Kouassi, najbolji njihov igrač, Bukva i Illuridze su nam radili probleme u prošlom derbiju, ne mogu zaobići ni Pašalića. No nitko od njih ne bi imao mjesta u Dinamu.

A vratar Kalinić, bi li on mogao braniti u Dinamu?

- On je najbolji vratar HNL-a, došao je do reprezentacije i time sve rekao o sebi.

Što o sebi kaže Zelenika? Forma varira, što je za dečka njegovih godina i normalno.

- U dobroj sam formi, u najboljoj dosad. Jako me podigla reprezentacija U-21, Niko Kovač, pogotovo psihološki. Odlično radim, sve sam spremniji, nemam tremu i očekujem da trijumfalno završimo jesen. Hajduk je mlada, poletna momčad, dodatno motivirana činjenicom da nam je blizu na ljestvici, međutim mi smo favoriti i vjerujem da ćemo napraviti ono što se od nas očekuje. Pozivam i navijače da dođu u velikom broju i budu nam potpora.

Linker
21. rujan 2024 16:28