foto: getty, sportske novosti
MOGLO JE I BOLJE

ŽDRIJEB MODRIMA DONIO DIVOVE Dinamo saznao protivnike u Ligi prvaka

Dinamu su se samo polovično ostvarile želje u Ligi prvaka. Na Maksimiru nećemo ponovno gledati Real ili toliko željenu Barcelonu, ali zato stižu moćni Bayern i Arsenal!
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. kolovoz 2015. 13:48

Nogometaši zagrebačkog Dinama igrat će u F skupini Lige prvaka zajedno s Bayernom, Arsenalom i Olympiakos odlučeno je u četvrtak na ždrijebu u Monte Carlu.

'Modrima' će to biti peti nastup u elitnom društvu 'Staroga kontinenta', a devetu godinu uzastopce osigurali su plasman u Europi najmanje do Božića.

'Modri' su natjecanje po skupinama Lige prvaka dohvatili i u sezonama 1998/99., 1999/2000., 2011/12., i 2012/13. no niti jednom nisu prošli dalje. U 24 utakmice igrane u Ligi prvaka Dinamo je upisao čak 16 poraza, tri pobjede i pet neodlučenih susreta uz razliku pogodaka 16-50. Posljednju pobjedu Dinamo je u Ligi prvaka ostvario 1999. godine pobijedivši Sturm (3-0). Godinu dana ranije 'Modri' su pobijedili Ajax (1-0) i Porto (3-1).

Naslov prvaka Europe brani Barcelona, a finale će se ove sezone igrati na stadionu San Siro u Milanu. Susreti 1. kola na rasporedu su 15. i 16. rujna, a raspored po kolima bit će objavljen naknadno.

Prilikom ždrijeba skupina asistirale su legende europskog prvaka Barcelone Andoni Zubizaretta, Juliano Belletti, Carles Puyol i Eric Abidal, te bivši kapetani Milana i Intera Paolo Maldini i Javier Zanetti. Kuglicu s Dinamovim imenom izvukao je Abidal.

Dodajmo kako su plasmanom prve momčadi u Ligu prvaka, nastup među elitom osigurali su i Dinamovi juniori. Momčad koju vodi Mario Cvitanović igrat će protiv istih klubova kao i seniori. Juniorska Liga prvaka startala je prije tri godine, a naslove su do sada osvajali Chelsea (2015) i Barcelona (2014).

SKUPINA A: PSG, Real Madrid, Šahtar, Malmö

SKUPINA B: PSV, Manchester United, CSKA Moskva, Wolfsburg

SKUPINA C: Benfica, Atletico Madrid, Galatasaray, Astana

SKUPINA D: Juventus, Manchester City, Sevilla, Borussia M.

SKUPINA E: Barcelona, Bayer Leverkusen, Roma, BATE Borisov

SKUPINA F: Bayern München, Arsenal, Olympiacos, Dinamo zagreb

SKUPINA G: Chelsea, Porto, Dinamo Kijev, Maccabi

SKUPINA H: Zenit, Valencia, Lyon, Gent

18.05: POČELO JE IZVLAČENJE - Infantini je objasnio kako će prvo biti izvučeni nositelji skupina, iz jakosne grupe broj 1 u kojoj su: Barcelona, Chelsea, Bayern, Juventus, Benfica, PSG, Zenit i PSV.

17.55: Počela je velika nogometna svečanost u Monte Carlu. Na pozornicu je prvi izašao kapetan europskog prvaka Barcelone, Andres Iniesta a potom i legendarni španjolski vratar Andoni Zubizarreta te tajnik UEFA-e Gianni Infantino, koji će sudjelovati u izvlačenju skupina. Izvlačenje vodi tajnik Infantini, a osim Zubizarrete će mu aistirati još dvije velike nogometne legende - Paolo Maldini i Javier Zanetti.

17.40: Javio se i trener Dinama Zoran Mamić koji je za službenu stranicu UEFA-e izjavio: 'Ne očekujemo čuda, ali siguran sam da moja momčad može zaprijetiti velikim klubovima u ovom natjecanju. Ne bi bilo loše da se u našoj grupi nađu Real Madrid i Bayern'.









17.30: Odmah nakon ždrijeba bit će održana dodjela nagrade za najboljeg nogometaša prošle sezone. Finalisti u izboru za najboljeg Uefinog igrača godine su zvijezda Real Madrida Cristiano Ronaldo, te Barcelonin argentinsko - urugvajski dvojac Lionel Messi i Luis Suarez.









Trojica majstora u četvrtak će prisustvovati svečanosti kada će nakon ždrijeba skupina Lige prvaka biti izabran novi nogometni 'kralj' Starog kontinenta. O nagradi će odlučivati posebna komisija Europske nogometne federacije. U prvom krugu izbora sudjelovali su sportski novinari iz 54 europske zemlje, a osim trojice finalista među desest najboljih nogometaša uvrstili su se Gianluigi Buffon, Eden Hazard, Neymar, Paul Pogba, Andrea Pirlo, Carlos Tevez i Arturo Vidal.









Ovo je jubilarna peta Uefina nagrada za najboljeg nogometaša Europe. Leo Messi prvi je pobjednik u sezoni 2010./2011. Nakon njega titulu je ponio Andres Iniesta pa Franck Ribery. Ronaldo brani naslov iz prošle sezone.

17:00 Podsjećamo kako izgleda situacija u četiri jakosne skupine u kojima se nalaze 32 najbolja europska nogometna kluba. Dinamo se nalazi u četvrtom 'bubnju', a po nekim ocjenama 'najlakši' ždrijeb bi mu bio: PSV, Valencia i Olympiacos. Uvjetno rečeno.





16.45: Dva sata ostala su do početka ždrijeba skupina Lige prvaka u kojem će po treći put u zadnjih pet godina biti i hrvatski prvak Dinamo. Dok se u Monte Carlu zagrijava atmosfera za veliku nogometnu proslavu nogometa, nudimo vam sažetak najljepših europskih trenutaka Barcelone, prošlosezonskog prvaka Europe.

Related content

Related content

Related content

Related content

Linker
22. rujan 2024 11:30