CROPIX
PIŠU ŠPANJOLCI

Albanci optuženi za namještanje? Pod sumnjom i ogled s Dinamom u Zagrebu!

Neuobičajene oklade zabilježene su tijekom uzvratnog susreta protiv Crusaders FC-a u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a identično je bilo i na uzvratnoj utakmici Skënderbeua u Zagrebu
Piše: Željko PetrušićObjavljeno: 29. kolovoz 2015. 12:29

Dinamov posljednji protivnik na putu do Lige prvaka, albanski FK Skënderbeu, nalazi se pod sumnjom da je manipulirao dvije utakmice u ovogodišnjim kvalifikacijama, pa i onu s hrvatskim prvakom, izvijestio je španjolski El Pais, a tekst su jučer prenijele i ugledne njemačke novine Süddeutschezeitung.

El Pais iznosi tvrdnju da je Uefa već ranije stavila Skënderbeu pod lupu zbog sumnji da su sudjelovali u namještanju.

Oba protivnika Skënderbeua iz te dvije utakmice, i Dinamo i Crusaders FC iz Belfasta pritom se ni na koji način ne povezuju s manipulacijama. Sama Uefa, kako navode, nije željela komentirati istragu koja je u tijeku.

Neuobičajene oklade zabilježene su tijekom uzvratnog susreta protiv Crusaders FC-a u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a identično je bilo i na uzvratnoj utakmici Skënderbeua u Zagrebu, kada je zarada kladioničara procijenjena na pet do deset milijuna eura. Sporne oklade zabilježene su u finišu uzvratne utakmice.

Pri rezultatu 3-1 za Dinamo uz okolnost da je Dinamo tada ostao bez jednog isključenog igrača, koeficijenti na kladionicama da će Skënderbeu primiti još jedan pogodak u sudačkoj nadoknadi kretali su se oko 2,5-1. Međutim, zbog količine novca koeficijent je do kraja pao na minimum - 1,2-1

Linker
22. rujan 2024 04:48