Boris Kovačev/CROPIX
INTERVJU ZA NOVU TV

Zdravko Mamić: Bilić sigurno ODLAZI!; Bilić: Sve ovisi o uspjehu ili neuspjehu na Euru!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. ožujak 2012. 16:54

Iako je prije desetak dana u HNS-u rečeno da će na sljedećem Izvršnom odboru službeno ponuditi Slavenu Biliću novi dvogodišnji ugovor na mjestu izbornika, što je glavni tajnik Zorislav Srebrić na naš upit prokomentirao 'Logično, to je također dio priprema za Europsko prvenstvo', Zdravko Mamić, jedini istinski vladar Rusanove u ovom trenutku, u intervjuu za Novu TV jučer je rekao da - Bilić neće ostati!

- Neću pljuvati ako podbacimo na Euru, to je sigurno, a osim što ćemo odabrati Markovićevog nasljednika na mjestu predsjednika, to ćemo nažalost morati učiniti i za Slavena Bilića. Ja sam za njegov ostanak, ali Bilić sigurno ide te će novo vodstvo morati odrediti novog izbornika.

Bilić je posljednjih dana bio u Zagrebu te se sastao s Mamićem, Markovićem i Srebrićem koji su htjeli da odmah produži vjernost HNS-u, do SP-a u Brazilu 2014. godine. No, Bilić je to odbio te je izvjesno da od srpnja kreće drugim putem. Tako je to protumačio Mamić i ostali čelnici Kuće nogometa. I iz Bilićevih ranijih riječi, premda javno nije htio biti izričit, dalo se naslutiti da se vidi u klupskom nogometu. Njemu bliski kažu da opcija ima više, no zna se da je konkretno razgovarao s Dnjiprom...

Međutim, Bilić nam je sinoć rekao kako je odlazak realan, ali da to po njemu nije definitivno:

- Nemam što posebno dodati niti komentirati. Razgovarao sam u nekoliko navrata vrlo otvoreno s ljudima u Savezu, šest godina sam tu. Moj odlazak je zapravo i moguć i realan, to je naprosto tako. A neko eventualno produženje mandata ne ovisi o mojoj trenutačnoj odluci ili želji, uvjetima, novcu... nego samo i isključivo o uspjehu ili neuspjehu na Euru te ukupnoj atmosferi oko reprezentacije. Tada, a ne sada. Nije isto ispadnemo li u skupini ili, primjerice, u polufinalu. Pa ponovio sam to toliko puta. Apsolutno sam i jedino fokusiran na Euro, sve što me zanima jest uspjeh s ovom generacijom. To dugujemo sebi i navijačima.

Dakle, ili se Mamić i Bilić nisu do kraja razumjeli, što je jako teško povjerovati, ili izbornik ne želi da se među navijačima priča da je to njegova posljednja akcija, uvijek se takve stvari mogu i negativno odraziti na ekipu.

Zdravko Mamić kazao je ponešto i o izbacivanju Igora Bišćana iz Dinama, ponavlja tvrdnju da je to isključivo bio stav trenera Ante Čačića.

- To je velika tuga i za klub i za mene jer se radi se o našoj legendi i kapetanu, ali klub snosi jako malo krivnju za takav epilog. Ovo je bila isključivo odluka trenera, a mi smo dovedeni pred gotov čin, morali smo birati, ili trener ili igrač. Konzultirao sam se sa članovima Izvršnog odbora i odlučili smo da stanemo uz trenera.

Izjasnio se i o Marinu Tomasovu:

- Nije točno da sam dogovorio transfer s Renom Sinovčićem, ali volio bih da dođe, on bi za Dinamo bio ozbiljno pojačanje.

Linker
15. rujan 2024 02:46