Zagreb, 100711.Gradjevinskih radovi na Maksimirskom stadionu pri kraju 4 dana pred utakmicu drugog pretkola Uefine Lige prvaka izmedju Dinama i azerbejdzanskog prvaka Neftchia iz Bakua.Na slici: u posjet Dinamu tajnik Hns-a Zorislav Srebric i predsjednik Vlatko Markovic u drustvu s predsjednikom Dinama Mirkom Barisicem i dopredsjednikom Zdravkom Mamicem u novo uredjenoj lozi.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
PROMJENE U RUSANOVOJ

Mamić je razmišljao da postane predsjednik HNS-a, ali se nije htio odreći Dinama...

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 26. ožujak 2012. 17:42

U stilu najupućenijeg u planove i aktivnosti HNS-a, kako i priliči osobi koja godinama kreira odnose u HR-nogometu, Zdravko Mamić se javnosti obratio putem Nove TV i više-manje potvrdio ono što se već duže vrijeme znalo. Jedna od tih tema su promjene na čelu HNS-a i klupi A-reprezentacije, a koje se, upravo od njega, najavljuju još od prošle godine. S obzirom da nas je u prošlim godinama u niz navrata uvjerio da mu je svaki istup lišen slučajnosti i spontanosti, logično se nameće pitanje zašto je Zdravko Mamić baš sada, dva mjeseca prije Eura, u javnosti otvorio temu o novom predsjedniku HNS-a, odnosno izborniku?

Do koje je mjere najutjecajniji čovjek HNS-a u dilemi potvrđuje podatak da je prije 5-6 mjeseci čak razmišljao da upravo on postane predsjednik u Rusanovoj! Ubrzo je shvatio da bi mu to iz više razloga bila nemoguća misija, pogotovo u kontekstu pozicija u Dinamu, do kojih najviše drži.

Za sada ZM ima dva kandidata, Davora Šukera i Damira Vrbanovića. Za prvog očito nije siguran da bi mu bio 100% lojalan, a za drugog ga opterećuje koliko bi mu nedostajao u Maksimiru.

Kad je u pitanju izbornik, stvari su nešto jasnije. Slaven Bilić je Zdravku Mamiću još prije dva mjeseca na rehabilitaciji u Opatiji kazao da nakon Eura ima klupskih planova. Bilić je tu više nego logičnu odluku zamotao u celofan riječima “rezultat na Euru će sve odrediti” jer je tako kanio držati nužnu tenziju unutar momčadi. Igrači dakako nisu baš naivci da ne shvaćaju kako je Bilić završena priča nakon šest turbulentnih godina na izborničkoj poziciji, ali, opet, činjenica da se obrat dogodio i kad je puknuo u kvalifikacija za SP 2010., pridonijela bi da ne bude opuštanja. Mir kojeg je Bilić htio je logičan jer dobro zna da objelodanjivanje odluke o odlasku znači početak naporne izborn(ičk)e kampanje, a isticanje pojedinih aspiranata može ipak negativno utjecati na igrače.

Linker
13. rujan 2024 06:02