RESTRICTIONS / EMBARGO - ONLINE CLIENTS MAY USE UP TO SIX IMAGES DURING EACH MATCH WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL. NO MOBILE USE DURING THE MATCH AND FOR A FURTHER TWO HOURS AFTERWARDS IS PERMITTED WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL.Kaiserslautern's Croatian striker Srdjan Lakic celebrates after scoring the 1-1 during the German first division Bundesliga football match between FC Cologne and FC Kaiserslautern on August 21, 2010 at the RheinEnergie stadium in Cologne, western Germany. Kaiserslautern won the match 1-3. AFP PHOTO ACHIM SCHEIDEMANN GERMANY OUT
 AFP
LAKIĆ

Zamjena za Džeku?

Dieter Hoeneß je čovjek koji je kupio Lakića iz Kamen Ingrada kao mladoga hrvatskog reprezentativca u ljeto 2006. godine i doveo ga u berlinsku Herthu
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 21. prosinac 2010. 11:53

Njemački dnevnik Wolfsburger Allgemeine Zeitung (WAZ) predstavio je Srđana Lakića kao vodeću želju lokalnoga bundesligaškog nogometnog kluba kad je zamjena za Edina Džeku u pitanju. Izvjesno je da će 24-godišnji bosanski centarfor, koji je prerastao klub s Volkswagen Arene, na ljeto potražiti sreću u nekoj od vrhunskih europskih momčadi. Osnovni zadatak menadžera Dietera Hoeneßa stoga je pronaći mu odgovarajaću zamjenu, jer Bosanac je već treću godinu zaredom najbolji igrač i strijelac kluba.

"U Hoeneßovoj viziji vodeće mjesto zauzima 27-godišnji Hrvat iz Kaiserslauterna Srđan Lakić", piše WAZ, koji u nastavku upoznaje čitatelje s informacijom da Dubrovčaninu na ljeto istječe ugovor, te da ga još nije produljio, što znači da bi ga Wolfsburg mogao dobiti bez odštete.

Kad su u pitanju Lakićevi osjećaji, za očekivati je da će oni biti podijeljeni. Hoeneß je, naime, čovjek koji ga je kupio iz Kamen Ingrada kao mladoga hrvatskog reprezentativca u ljeto 2006. godine i doveo ga u berlinsku Herthu. U tadašnjemu se kvalitetnom Bundesligašu Lakić, međutim, nije uspio nametnuti, pa ga je isti taj Hoeneß 2007. godine poslao na kaljenje u novoga nizozemskog prvoligaša, Heracles iz Almela. Nakon godine dana vratio ga je i prodao drugoligašu Kaiserslauternu, u kojem je Lakić i danas, te u kojem je jesenas blistao zabivši 11 bundesligaških golova.

Linker
25. rujan 2024 12:33