RESTRICTIONS / EMBARGO - ONLINE CLIENTS MAY USE UP TO SIX IMAGES DURING EACH MATCH WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL. NO MOBILE USE DURING THE MATCH AND FOR A FURTHER TWO HOURS AFTERWARDS IS PERMITTED WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL.Kaiserslautern's Srdjan Lakic (L) celebrates with his teammates after scoring during their German first division Bundesliga football match Hamburger SV vs 1.FC Kaiserslautern in Hamburg, northern Germany, on October 2, 2010. AFP PHOTO / FABIAN BIMMER
 AFP
GOAL.COM

Lakić u momčadi 17. kola

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 20. prosinac 2010. 12:33

Nogometni portal Goal.com sastavio je najbolju momčad 17. kola Bundeslige. U nju je uvršten i Kaiserslauternov hrvatski napadač Srđan Lakić, dvostruki strijelac u gostujućoj pobjedi nad Werderom 2-1.

Prvi gol je Lakić zabio u 23. sekundi dvoboja. Bio je to najbrži pogodak ove sezone na bundesligaškim travnjacima. Nakon što je Hunt u 34. minuti izjednačio na 1-1 iz penala, Lakić je za pobjedu svog kluba zabio drugi gol na utakmici u 52. minuti. Bio je to njegov 11. gol ove sezone u prvenstvu, te na ljestvici strijelaca zauzima treće mjesto.

Goal.com je sastavio momčad kola u formaciji 4-3-3, a uz Lakića, u napadački red su uvršena i dvojica igrača koji su u 17. kolu postigli po tri gola, Raul i Mario Gomez. Raul je bio trostruki strijelac u pobjedi svog Schalkea protiv Kölna 3-0, dok je Bayernov napadač Mario Gomez isporučio tri pogotka svom bivšem klubu Stuttgartu u gostujućem uspjehu Bavaraca 5-3.

Momčad 17. kola Bundeslige u izboru Goal.coma:

Rost (HSV) – Jung (Eintracht), Wollscheid (Nürnberg), Fuchs (Mainz) – Caligiuri (Mainz), Lehmann (St Pauli), Harnik (Stuttgart), Schürrle (Mainz) – Lakić (Kaiserslautern), Gomez (Bayern), Raul (Schalke)

Misli dobrog dijela nogometaša u u Njemačkoj već su okrenute odmoru u krugu obitelji i razmišljanjima o nastavku sezone u ligama.

Uvodni dio bundesligaške sezone završen je u dominaciji Borussije iz Dortmunda koja će 14. siječnja sljedeće godine utakmicom u Leverkusenu kod Bayera pokušati potvrditi dobru formu iz jesenskog dijela prvenstva koji je okončala kao vodeća momčad ljestvice s deset bodova viška u odnosu na drugoplasirani Mainz.

Dortmunđani spadaju u krug onih koji su odigrali posljednju utakmicu u 2010. godini budući da ih više nema u "kosturu" DFB-Pokala čije će se utakmice osmine finala diljem Njemačke odigrati sutra (utorak) i prekosutra (srijeda).

U pogonu će biti i nekolicina hrvatskih nogometaša, naravno, ovisno o odlukama njihovih trenera. Izglednim se, pak, čini da će utorak biti radni dan Srđana Lakića, trenutačno s 11 bundesligaških golova vodećeg strijelca Kaiserslauterna i trećeg ukupno u jakoj njemačkoj ligi. Naime, Kaiserslautern, koji je uvodnim dijelom sezone premašio zacrtane planove povratka po povratku u Bundesligu osvojivši 21 bod i smjestivši se na 12. mjesto ljestvice, sutra će gostovati kod Koblenza.

Riječ je o trenutačno osmoplasiranoj momčadi trećeg razreda njemačkog nogometa koji je u Kupu snagu pokazao pobjedama protiv Düsseldorfa (1-0) i Herthe (2-1). Kaiserslautern bi im bio najveći "skalp" što se, vjeruje Lakić, neće dogoditi.

- Idemo po pobjedu, što drugo. Premda svjesni smo da nas ne očekuje lak posao - najavio je u izjavi za Totalsport trenutačno najbolji hrvatski nogometaš na radu u Njemačkoj.

- Tereni drugoligaša ili trećeligaša uvijek su u ovakvim utakmicama "vrući" i zato treba biti oprezan - dodaje.

Inače, Lakić je dobru formu iz Bundeslige prenio i na DFB-Pokal. Tako je u trećoj minuti sudačke nadoknade utakmice protiv Osnabrücka zabio za produžetak u kojem je dvjema asistencija Hofferu pomogao momčadi da izbori drugi krug natjecanja. U njemu je, pak, hat-trickom donio K'lauternu 3-0 pobjedu protiv Arminije iz Bielefelda.

- Atmosfera u klubu je trenutačno sjajna, uvijek je tako kada se postižu dobri rezultati. I baš zbog toga bi bila prava šteta da godinu ne zaključimo pobjedom - završio je Lakić.

Linker
25. rujan 2024 14:35