Nenad Dugi / CROPIX
LOKOMOTIVA - CIBALIA 1-0

Zagreb do pobjede nakon dva jedanaesterca, Igor Pamić ironično pljeskao Ćiri!

U prve dvije utakmice 19. kola Prve Max TV lige pobjede su zabilježili domaćini. Lokomotiva je s 1-0 pobijedila Cibaliju, dok je Zagreb s 2-1 bio bolji od Istre
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. prosinac 2012. 18:59

ZAGREB - ISTRA 1961 2-1 (Vojtuš 38-11m, Abdurahimi 86-11m / Roce 12)

Zagrebaši su danima uoči dvoboja s Istrom 1961 najavljivali potpunu ofenzivu, pristup koji je već u ranoj fazi utakmice trebao slomiti sve ambicije gostiju. No, Ćirini "ratnici" nisu zaigrali u skladu s najavama, pa su Puljani u uvodnim minutama bili agresivnija i agilnija momčad.

Trener Istre 1961 Igor Pamić imao je velike probleme oko slaganja početne. Stoperske pozicije popunili su mu veznjaci Jugović i Jerković (Pamić nije mogao računati na Čaglja, Budicina i Blagojevića), a iako se u službenom zapisniku u početnom sastavu našao Aganović, na travnjaku je od prve minute priliku dobio Bačelić-Grgić.

0:1 - Roce

Već u prvoj pravoj akciji gosti su poveli. Križman je na desnoj strani izbacio Rocu, koji ulazi u peterac domaćina, lažnjakom se oslobađa svog čuvara, te prizemnim udarcem pogađa ispod Livakovića.

Početni pogodak Puljana razbudio je usnule Pjesnike koji su se probudili i krenuli aktivnije prema gostujućem vrataru Radoševiću. Mladi Kolinger prvo je nakon kornera tukao glavom, a minutu kasnije pravu pomutnju u obrani Puljana napravio je Medić. Ipak, na njegovoj povratnoj lopti nije bilo nikoga od njegovih suigrača.

1:1 - Vojtuš (11 m)

Zagreb je do izjednačenja potpuno zasluženo stigao u 38. minuti. Štrok je ubacio s desne strane, a Sušić u izglednoj situaciji nepropisno zaustavio Vojtuša. Za osječkog suca Burila nije bilo dvojbe, a niti gosti nisu imali nikakvih prigovora. Slovački reprezentativac do 21 godine loptu je mirno poslao u jednu, a vratara Radoševića u drugu stranu.

Izjednačujući pogodak razljutio je stratega Puljana Igora Pamića koji je cijelo vrijeme aktivno sudjelovao u vođenju svoje momčadi. Pamić je skakao, gestikulirao svojim igračima, tjerao ih prema naprijed, dok je Ćiro tijekom prvoga dijela uglavnom sjedio na klupi. Očito, da su vremenske neprilike (velika hladnoća) utjecale na Ćirin entuzijazam...

Nastavak susreta donio je početne nalete Puljana. Hitronogi Havojić pobjegao je po desnoj strani, no Kolinger i Nadarević zajedničkim su snagama očistili opasnu situaciju pred svojim vratima. Zagrebaši i Puljani u drugom su dijelu više razmišljali o čuvanju jednoga boda nego o pohodu na sva tri. Križman je promrzle navijače zagrijao dalekometnim pokušajem iz 'slobodnjaka', no lopta je završila pored gola.

Veliku prigodu za konačnu pobjedu gosti su imali preko Roce, no vratar Livaković fantastičnom je reakcijom spriječio čisti pogodak.

2:1 - Abdurahimi (11m)

U posljednjim minutama utakmice Zgrablić je prekršajem zaustavio nalet Mitrovića. Sudac Burilo ponovo je pokazao na bijelu točku, ovoga puta uz brojne prosvjede gostiju. A i ironično pljeskanje Igora Pamića prema klupi Zagreba. Siguran realizator najstrože kazne bio je Abdurahimi.

LOKOMOTIVA - CIBALIA 1-0 (Antolić 82)

Tri puta Tomislav Ivković je kao trener vodio momčadi protiv Cibalije, kluba u kojem je nekad branio, i tri puta izgubio. Jučer je to bila četvrta sreća. Prekrasnim pogotkom Domagoja Antolića iz slobodnog udarca, deset minuta prije kraja, Lokomotiva je svladala Cibaliju i zaključila svoju, uvjerljivo, najuspješniju jesen u samostalnoj Hrvatskoj. Lokosi će Novu godinu dočekati u vrhu ljestvice i kao polufinalist Hrvatskog kupa.

Cibalija redovito u posljednje vrijeme igra dobro u glavnom gradu, a i jučer je na terenu, iznimno napaćenom, nakon što su ga Dinamovci iz Zagreba i Kijeva, u utorak dobro razrovali, krenula odlučno. Već u 3. minuti Mladen Bartolović je krenuo u kontranapad, neometan se sjurivši prema vratima domaćina. Bila je to sumnjiva situacija, a akciju je prekinuo pomoćni sudac, signaliziravši zaleđe.

Osim Antolića, cijelu utakmicu obilježila su dvojica pojedinaca. Najbolji strijelac Lokomotive i lige, Andrej Kramarić, isticao se promašajima, a vratar Mladen Matković sjajnim obranama. Čuvar mreže Vinkovčana u početnih je pola sata obranio čak šest udaraca domaćina. Prvi već u 4. minuti kada je Marko Pjaca izvrsno proigrao Kramarića, čiji je udarac sa samo pet metara Matković obranio. Pritiskala je Lokomotiva u otvaranju svog suparnika, a Cibalija je strpljivo prijetila iz kontri. U 20. minuti gosti su bili vrlo blizu vodstva. Luka Muženjak se probio po desnoj strani i ubacio na drugu vratnicu, odakle je tukao Tomislav Pavličić. Lopta je išla u mrežu, no na crti ju je Ivan Boras uspio zaustaviti. U istoj minuti još jedan protuudar Vinkovčana, Frane Vitaić je proigrao Petra Filipovića, čiji je udarac sa 20 metara otišao malo pokraj vratnice.

Nove bravure Matkovića dogodile su se u 22. minuti. Prvo je skinuo novi pokušaj Kramarića iz blizine, a potom i opasni pokušaj Pjace iz odbijanca. Tri minute kasnije Kramarić je proigrao Pjacu, a Matković je opet bio spreman. Odmah nakon toga vinkovački čuvar mreže izvrsno je reagirao i nakon bombe Mate Maleša sa 25 metara.

U nastavku su prvi opasnije priprijetili gosti, Petar Mišić je prošao Borasa i iskosa pucao pokraj vrata. Tri minute kasnije nesreća za goste; Marin Matoš je opalio sa 20 metara, a lopta se od bloka odbila u gredu. Matoš je imao odličnu šansu i u 65. minuti kada mu je, nakon kornera, udarac iz blizine odlično obranio Dominik Picak. Lokomotiva je do tada kontrolirala igru, no ulaskom Tomislava Martinca, Domagoja Pavičića i Maria Šituma, još je pojačala gas i u 82. minuti došlo je do pobjedonosnog pogotka.

1:0 - Antolić

Sjajan solo prodor Pavičića završen je 20 metara od vrata gostiju, zbog prekršaja. Loptu je namjestio Antolić, prebacio zid i poslao loptu u nebranjeni kut. Sjajan gol za novi trijumf Zagrepčana. Za kraj utakmice Matković je još jednom obranio udarac Kramarića, ponovno iz blizine.

Linker
20. rujan 2024 16:40