Zadar, 110110.Pomocno igraliste stadiona na Stanovima. Pocetak priprema nogometasa Zadra za proljetni dio prvenstva. Na prvom okupljanju nogometasima su se obratili Reno Sinovcic vanjski suradnik kluba i trener Dalibor Zebic.Foto: Vladimir Ivanov / CROPIX
 Vladimir Ivanov / CROPIX
SVI TUŽE RUSANOVU

Zadrani zbog 'slučaja Šibenik' podnose kaznene prijave protiv odgovornih u HNS-u!

Komisija za žalbe prihvatila je stav povjerenika natjecanja 1.HNL koji je pak utvrdio da je Vice Kendeš, igrač Šibenika uredno registriran, pa je shodno tomu imao pravo nastupa protiv Zadra
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 01. travanj 2012. 17:05

U Stanovima se ne misle pomiriti s najnovijom odlukom koja je stigla iz kuće nogometa u Rusanovoj, koja kaže kako je Komisija za žalbe prihvatila stav povjerenika natjecanja 1.HNL koji je pak utvrdio da je Vice Kendeš, igrač Šibenika uredno registriran, pa je shodno tomu imao pravo nastupa protiv Zadra. Na taj način Zadrani bi se i administrativno oprostili od tri boda.

Ali, Reno Sinovčić ne misli zaustaviti priču nego će krenuti koracima koje je ranije najavio.

- Moram istaknuti kako jesmo i nismo iznenađeni najnovijom odlukom. Zašto? Kad pogledamo sve što se zbiva u HNS - u, posebno želim naglasiti slučaj Velike Gorice. Valjda je sada svima jasno da s u toj „ močvari“ nikako ne može dogoditi nešto normalno.

Svaka čast onome tko je dobro pročešljao Pravilnike HNS-a i lupio ih po prstima, štoviše, nadam da će netko i odgovarati za utvrđene propuste. U našem slučaju čak je devet vrhunskih pravnika, koji usput rečeno svoje diplome nisu kupili na pijaci, pregledalo akte HNS-a i došlo se do jedinstvenoga zaključka kako smo apsolutno u pravu, međutim, oni koji misle da su nedodirljivi i dalje brane svoje stavove. Ne znam koliko će im dugo takve stvari prolaziti - veli Sinovčić.

Želite li kazati kako je u pozadini možda riječ o nekim igrama kojima se, ionako bremenita situacija oko regularnosti natjecanja u 1. HNL, dodatno „ muti voda“?

- Ne znam što je točno posrijedi, ali imam kao i mnogi drugi pravo sumnjati u to da se možda radi o nekakvim logističkim ili financijskim motivima. Ne optužujem nikoga , ali ništa nije isključeno.

Što se nas tiče mi ćemo svoju pravdu nastaviti tražiti pred državnim institucijama, pa ćemo baš kako je i najavljeno prije žalbe podignuti kaznene prijave protiv odgovornih. O komu je riječ znati će se ubrzo kad službeno ovjerimo svoja razmišljanja. O svemu će biti upoznata i UEFA-a - zaključio je Sinovčić.

Linker
19. rujan 2024 09:07