AFP
LIBERTADORES

Za naslov Peñarol i Santos

Peñarol, koji je posljednji od svojih pet trofeja namijenjenih pobjedniku Cope Libertadores podigao 1987. godine, igrat će protiv Santosa za naslov u "reprizi" finala iz 1962.
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 03. lipanj 2011. 11:51

Urugvajski Peñarol plasirao se u finale Cope Libertadores, južnoameričke inačice europske nogometne Lige prvaka, u kojem će igrati protiv brazilskog Santosa...

U uzvratnoj utakmici polufinala Peñarol je u četvrtak poražen kod Velez Sarsfielda, pobjednika tog natjecanja iz 1994. godine, s 2-1, no, budući da je prvi susret tih suparnika odigran u Montevideu završio s 1-0 u korist domaćina te utakmice, nije to bilo dostatno argentinskom klubu da izbori zadnju utakmicu.

Peñarol, koji je posljednji od svojih pet trofeja namijenjenih pobjedniku Cope Libertadores podigao 1987. godine, igrat će protiv Santosa za naslov u "reprizi" finala iz 1962. godine. Brazilski je klub, predvođen legendarnim Peleom, tada slavio naslov. Svoj drugi u klupskoj povijesti osvojili su godinu potom.

Velez bi u utakmici odigranoj u četvrtak mogao označiti tri stvari zaslužne za neuspjeh u polufinalu - zbog zaleđa (nije ga bilo) poništen pogodak, isključenje središnjeg braniča Fernanda Ortiza u 69. minuti, i promašaj penala napadača Santiaga Silve šest minuta nakon toga.

Utakmice finala na rasporedu su 15. i 22. ovog mjeseca.

Copa Libertadores, polufinale, uzvratna utakmica:

Velez Sarsfield - Peñarol 2-1 (Tobio 45, Silva 67 / Mier 34), prva utakmica 0-1

Finale:

Peñarol - Santos

Linker
06. listopad 2024 10:22