Jakov Prkic / Cropix
NAPADAČ NAPUŠTA BILE

Vukušić na odlasku s Poljuda: Stagniram u HNL-u, želim u Njemačku ili Španjolsku!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. srpanj 2012. 14:30

Ante Vukušić promašio je kazneni udarac u trening dvoboju s Alanijom. Imao je još nekoliko šansi, ali ipak se u strijelce nije upisao. 'Hajdukov golgeter na odlasku’, tako ga stalno tituliramo tijekom priprema u Njemačkoj.

- Nije daleko od istine. I klub se odavno izjasnio s porukom kako žele prodati mene i Anasa. Ali ja svaki dan žestoko treniram. Moram biti spreman bez obzira gdje ću igrati. Možda sutra uđem u žrvanj neke jače lige - u jednom dahu nam je ispričao Vukušić.

Već godinu dana se vrti ista priča. Vukušić odlazi, Vukušića traži Lyon, žele ga Rusi, hoće Ukrajinci. Ali još je Vukušić u Hajduku. Kako silne priče utječu na koncentraciju, upitali smo 21-godišnjeg Sinjanina?

- Loše, moram priznati. Nisam nervozan, ali psihički me iscrpljuju priče oko transfera. Stalno se nešto spominje, svi me zovu i pitaju 'kada ideš, vrijeme je, pođi’. Prijatelji mi stalno govore 'napravio si u Hajduku što si mogao, više ne možeš’. Toliko imam poziva, raznih savjeta, ali svi imaju isti nazivnik, a to je činjenica da se mora napraviti stepenica više.

Momčad u stvaranju, ali bez Vukušića. Protiv Skonta će zabijati „neki drugi klinci, možda Maglica ili Belle?

- Možda i ja budem igrao. Nikad se ne zna. Sve se može u jedan dan promijeniti, ali vjerujem da ću ovoga ljeta napraviti transfer. Osjećam kako stagniram u HNL-u, treba mi jača liga i snažnija momčad.

Dvije posljednje sezone bio je prvi strijelac Hajduka. S Bijelima je prošao i krizne trenutke, u finišu prošle sezone možda i najteže otkad je u klubu. Svjestan je kakvo teško vrijeme dolazi i Vukušić bi pomogao sebi i klubu. Gdje poći?

- Ako bih mogao birati, ja bih prvo u Njemačku, a onda u Španjolsku. To su zemlje gdje bih se najbolje snašao. Da, uvjeren sam u to.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
21. rujan 2024 09:08